Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kissadjekian@gmail.com

VARATHRON - Glorification Under The Latin Moon (Agonia Records/ 2020)

Monday, 07 September 2020 14:53
Συντάκτης:
Published in Local Heroes

Χωρίς πολλές συστάσεις λοιπόν ... Varathron! Ο ακρογωνιαίος λίθος τού Ελληνικού black metal, μετά από 30 και χρόνια στην metal σκηνή ήρθε να μας καθηλώσει με ένα επετειακό live άλμπουμ με τίτλο "Glorification Under The Latin Moon".

Γράφει ✍ ο Ηλίας Δημητρίου (ECLECTIC SHADOWS team) 

 

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου στις 4 Αυγούστου στο Σαο Πάολο της Βραζιλίας το 2019 κατά την διάρκεια της τελευταίας συναυλίας τής περιοδείας τους "30 Years Of Darkness Tour".
Το live άλμπουμ αυτό περιλαμβάνει όλα τα τραγούδια από τον πρώτο τους, ιστορικό πλέον δίσκο "His Majesty at the Swamp" (1993) και επιπλέον τραγούδια από άλλα άλμπουμ μέχρι και το πρότινος "Patriarchs of Evil" (2018).
Το "Glorification Under the Latin Moon" παρουσιάζει μία τέλεια συνοχή μεταξύ των κομματιών του και παράλληλα το κάθε τραγούδι ξεχωριστά φανερώνει την μουσική τους εξέλιξη έως σήμερα, χωρίς ωστόσο να αλλοιώνεται η αυθεντικότητα του 90's ήχου τους, ο οποίος αναδεικνύεται περισσότερο μέσω της παραγωγής του συγκεκριμένου άλμπουμ.Ιδιαίτερη αίσθηση στο άλμπουμ αυτό προκαλούν τα άκρως χαρακτηριστικά και μοναδικά φωνητικά του τραγουδιστή, στα οποία διαφαίνεται ξεκάθαρα η ωριμότητα της φωνής του και επιπλέον δίνεται η αίσθηση στον ακροατή ότι βρίσκεται και ο ίδιος στο live.

Σε προσωπικό βαθμό, ακούγοντας το "Glorification Under the Latin Moon" και εστιάζοντας στην φωνή τού Necroabyssious ένιωσα έντονα το συναίσθημα τής οργής και του μίσους που πηγάζει από την φωνή του έχοντας την τάση να καταστρέψω ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο αλλά εν τέλει το σκέφτηκα χαλαρά και το ξεπέρασα πίνοντας μπύρες (!).Βλέποντας το άλμπουμ από μουσικής πλευράς, γίνεται ξεκάθαρη η δομή του κάθε κομματιού (η αρχή, η μέση και το τέλος του), η μελωδία βγαίνει μπροστά στα χαώδη blast beats και το κάθε κομμάτι χτίζεται έτσι ώστε όσο περνούν τα λεπτά, καταλήγουν σε μια απίστευτη κορύφωση για το ακροατή. Η αίσθηση του live βάζει όλο και πιο μέσα τον οπαδό στο σκηνικό με αποτέλεσμα να εθίζεται στους διαφορετικούς παλμούς των κομματιών.

Συμπερασματικά λοιπόν καταλήγουμε πως οι Varathron είναι σαν το παλιό καλό κρασί, ώριμοι και γεμάτοι εκπλήξεις.

Tracklist:
01. Cultum Deus Aeternum (Ιntro)
02. Ouroboros Dweller
03. Cassiopeia's Ode
04. Tenebrous
05. Saturnian Sect
06. His Majesty aτ the Swamp
07. Son of the Moon
08. Unholy Funeral
09. Nightly Kingdoms
10. Lustful Father
11. Flowers of My Youth
12. The River of my Souls
13. The Tressrising Of Nyarlathotep
14. Genesis of Apocryphal Desire
15. Sic Transit Gloria Mundi (Outro)

 
 
VARATHRON on-line: Official Site: https://varathron.com
 
Official Webshop: http://shop.varathron.com
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 • Album:

  Glorification Under The Latin Moon

 • Line Up:

  Achilleas Crown : Guitars
  Sotiris : Guitars
  Stefan Necroabyssious : Vocals
  Stratos : Bass
  Haris : Drums

 • Year:

  2020 

Read 964 times

Leave a comment