Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kissadjekian@gmail.com

YOVEL - Forthcoming Humanity (Ba'el Shevik Productions/2020)

Saturday, 24 October 2020 11:04
Συντάκτης:
Published in Local Heroes

Ερχόμενοι σχετικά πρόσφατα στην μουσική σκηνή και συγκεκριμένα το 2017, οι Yovel ήρθαν αποφασισμένοι να αλλάξουν τα στερεότυπα της black metal σκηνής με τη νέα τους δουλειά και το κατά σειρά δεύτερό τους άλμπουμ "Forthcoming Humanity " (2020) και να οδηγήσουν το μουσικό αυτό είδος σε νέα πρωτόγνωρα μονοπάτια.

Από τον Ηλία Δημητρίου

Βλέποντας εκ πρώτης όψεως το ζοφερό και ρεαλιστικό εξώφυλλο του άλμπουμ, το οποίο επιμελήθηκε ο Αργύρης Αθανασιάδης, προϊδεάζεται εύκολα κανείς για το κατασκότεινο περιεχόμενο που θα επακολουθήσει.

Σε αυτό το σήμείο λοιπόν, οι Yovel ρίχνοντας γροθιά στο κατεστημένο που επικρατεί γύρω από το black metal στερέωμα, έρχονται να διαφοροποιηθούν καί στιχουργικά καί μουσικά. Ακούγωντας κανείς την συγκεκριμένη τους δουλειά, αντικρίζει μια πολύ διαφορετική εικόνα από αυτήν που έχει σχηματιστεί μέρι στιγμής για το συγκεκριμένο είδος μουσικής, καθώς οι ίδιοι μέσα από την μελωδική εισαγωγή του άλμπουμ "Debout Les Morts"- η οποία συνοδεύεται με την υπέροχη φωνή της ηθοποιού Αντριάνας Ανδρέοβιτς - σε κάνουν να ονειρεύεσαι έναν κόσμο αλλιώτικο, έναν κόσμο διαφορετικό, γεμάτο "Ειρήνη".

Εμπνευσμένοι από την ποίηση του Τάσου Λειβαδίτη, οι Yovel παρουσιάζουν ένα τελείως επαναστατικό ύφος στιχουργικά, αρκετά διαφορετικό από αυτό που χρησιμοποιείται από τις υπόποιπες μπάντες του χώρου και αυτό είναι κάτι το οποίο κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα ταίριαζε τόσο πολύ.
 

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς με την ακρόαση του άλμπουμ είναι ότι κάθε κομμάτι αποτελεί μια ιστορία που έχει πάρα πολλά να πει, η οποία (ιστορία) συνοδεύεται είτε από μία απόκοσμη μελωδία που κάνει τον ακροατή να ταξιδεύει - ενώ ταυτόχρονα του προκαλεί νοσταλγία για το παρελθόν - είτε από τα μανιώδη blast beats που σε συνδυασμό με τα σκοτεινά riffs, την εναρμονισμένη μπασογραμμή τους και τα απίστευτα φωνητικά του τραγουδιστή, γεννά στον ακροατή ένα αίσθημα μίσους και πικρίας για το πώς έχει καταλήξει ο άνθρωπος στην σημερινή εποχή.

Έτσι λοιπόν, μουσικά μιλώντας, πρέπει να σημειωθεί πως οι Yovel  παρουσιάζουν και την γαλήνια πλευρά τους μέσα από τις ήρεμες και ταξιδεμένες μελωδίες, γεμάτες θλίψη και πόνο, αλλά και μια δυναμικότητα η οποία αναδεικνύεται και γίνεται ξεκάθαρη μέσω της άριστης μίξης και του mastering που έγινε από τον Μιχαήλ Καρπαθίου (D studio Athens).
 Εν κατακλείδι, το black metal σε συνδυασμό με τα μαθήματα σύγχρονης ιστορίας που παραδίδουν οι Yovel, κάνουν τούς ίδιους μοναδικούς και τό Forthcoming Humanity, μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή κυκλοφορία για το 2020.

Tracklist:

01. Debout les Morts
02. Peace  
03. Woe to the Vanquished
04. To Arms  
05. Epitaph [i: Revolutionary ii: Homeland]  
06. So, our Flags were born (feat. Ayloss)  
07. New Planet Earth  
08. Forthcoming Humanity  
09. Love 

YOVEL on-line :

https://yovel.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/yovelband/
https://www.youtube.com/yovelband

  • Album:

    Forthcoming Humanity

  • Line Up:

    (Not need to be exposed)

  • Year:

    2020

Read 824 times

Leave a comment