Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kissadjekian@gmail.com

WARRIOR PATH – The Mad King (Symmetric Records / 2021)

Friday, 19 March 2021 10:36
Συντάκτης:
Published in Local Heroes

The madness strikes twice!!
Η αναμονή για το δεύτερο δισκογραφικό χτύπημα των Warrior Path ήταν μεγάλη σε διάρκεια και εξίσου βασανιστική. Εύλογα κάποιος θα αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν αυτό όταν ακριβώς στα δύο χρόνια η μπάντα μας αναγκάζει να ασχοληθούμε εκ νέου μαζί της παρουσιάζοντας ολόφρεσκο υλικό. Είναι δυνατόν εάν αναλογιστείτε ότι ήδη από την επόμενη μέρα κυκλοφορίας του ομώνυμου ντεμπούτου, οι Andreas Sinanoglou και Bob Katsionis δούλευαν τις ιδέες που μετουσιώθηκαν σε συνθέσεις του The Mad King.

Τιμά ο Jack Syrmaleon

Ο ενθουσιασμός με τον οποίο είχαμε υποδεχτεί το παρθενικό άλμπουμ των Warrior Path – στήλη Local Heroes 16.2.2019- μας επιτρέπει να αισθανόμαστε σήμερα κάτι παραπάνω από δικαιωμένοι. Ο Πολεμιστής που εμφανίζεται στο εξώφυλλο είχε έρθει αποφασισμένος να επιβάλλει τη θέληση του και να φτάσει στον προορισμό του όσο δύσβατο, επικίνδυνο και αχαρτογράφητο να ήταν το μονοπάτι που έπρεπε να ακολουθήσει ... και τα κατάφερε! Το επικού προσανατολισμού Power Metal που μας προσέφερε ήταν και εξακολουθεί να είναι εκ των ελαχίστων αξιοπρόσεκτων περιπτώσεων σε ένα κορεσμένο είδος που η ενασχόληση με αυτό αποτελεί μέγιστη πρόκληση και δίκοπο μαχαίρι για κάθε επίδοξο αναμορφωτή του.

Δύο χρόνια μετά τα πάντα δείχνουν εντελώς διαφορετικά. Οι εξελίξεις σε όλους τους τομείς της ζωής έχουν φέρει παγκοσμίως τα πάνω κάτω. Ομοίως και στον μικρόκοσμο της μουσικής όπου οι ζωντανές εμφανίσεις αποτελούν – ελπίζω προσωρινά – παρελθόν, μπάντες μπαίνουν στον πάγο ελλείψει οικονομικών πόρων, σχεδιασμοί νέων κυκλοφοριών αναβάλλονται, νέες μορφές επαφής με το κοινό δοκιμάζονται με μεγαλύτερη ή μικρότερη επιτυχία.

Οι Warrior Path δείχνουν να μη πτοούνται από όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους. Τηρώντας στο ακέραιο τις δεσμεύσεις τους, πρωτίστως απέναντι στον ίδιο τον εαυτό τους, ξορκίζουν τα τέρατα του σήμερα με όπλο την μουσική τους. Μουσική που επιθυμούν διακαώς να μοιραστούν με ένα καταβεβλημένο ψυχολογικά και ταυτόχρονα διψασμένο για ενέργεια κοινό. Η μόνη διαφορετικότητα που παρουσιάζουν σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν τους είναι η αλλαγή frontman. Σημαντική διαφοροποίηση αν σκεφτούμε το υψηλό επίπεδο απαιτήσεων που δημιούργησαν οι ερμηνείες του Γιάννη Παπαδόπουλου στο πρώτο άλμπουμ.

Καμία απολύτως ανησυχία. Οι δύο ιθύνοντες φρόντισαν αν μη τι άλλο όχι απλά να αντικαταστήσουν επάξια, αλλά και να μας εκπλήξουν πέρα από κάθε προσδοκία αναθέτοντας τα καθήκοντα του ερμηνευτή στον σπουδαίο Daniel Heiman (Lost Horizon, Heed, Destiny κ.α.). Κατά τα λοιπά ο Dave Rundle επιμελείται των τυμπάνων όπως ιδανικά είχε πράξει και στο Warrior Path.

Η σταθερά των 3/4 του κορμού και η προσθήκη του νεοεισελθόντα Daniel Heiman λειτουργούν υπέρ της μπάντας και φυσικά του The Mad King που μας απασχολεί. Έτσι, το φυσιολογικό δέσιμο των παλαιών και η εμπειρία – σιγουριά του πεπειραμένου τραγουδιστή δημιούργησαν τις ιδανικές συνθήκες για το επόμενο καθοριστικό βήμα.

Ακούγοντας το The Mad King δεν μπορείς παρά να υποκλιθείς στο μεγαλείο της έμπνευσης και της συνθετικής δεινότητας του. Η δισκογραφική επιστροφή του Πολεμιστή μέσα από την φιγούρα του “Τρελού Βασιλιά” είναι το λιγότερο εκκωφαντική. Andreas Sinanoglou και Bob Katsionis τελειοποιούν την μουσική ταυτότητα των  Warrior Path δίνοντας της εντονότερη επική διάσταση. Οι δέκα συνθέσεις που απαρτίζουν το άλμπουμ προκαλούν πλήγματα ως άλλος μεσαιωνικός κεφαλοθραύστης ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες να βγεις αλώβητος.

Οι όποιες αναφορές και στοιχεία μελωδικού Hard Rock εμπεριέχονται στο ντεμπούτο, έχουν πλέον   εξαλειφθεί πλήρως δίνοντας περισσότερο χώρο στη δύναμη. Δύναμη η οποία συνυπάρχει και αλληλοσυμπληρώνεται με πληθώρα λυρικών στοιχείων και μελωδιών. Η ποιότητα της φωνής του Daniel Heiman και ο εξαίσιος τρόπος με τον οποίο χειρίζεται και εκμεταλλεύεται το εύρος της αποφεύγοντας τις υπερβολές εξασφαλίζει την ομαλή ροή του δίσκου και την χωρίς απρόοπτα ολοκλήρωση ενός ταξιδιού σε άλλες εποχές ηρωισμού με εναλλαγές θεμάτων μεταξύ φωτεινού και σκοτεινού φόντου.
Το επιστέγασμα της εξέλιξης των Warrior Path έρχεται με την προσεκτική μελέτη της δουλειάς που έχει γίνει στα κιθαριστικά μέρη, lead και ρυθμικά. Οι συνθέσεις σφύζουν από απίστευτα, ουσιαστικά riff που γεμίζουν κάθε υποψία κενού. Το ογκώδες και συμπαγές αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται ενισχύεται από τις εξαιρετικές ενορχηστρώσεις που εισφέρουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη των κομματιών και την ιδανικά ισορροπημένη παραγωγή του  Bob Katsionis ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι επιζητούν οι Warrior Path.

Η κυκλοφορία του The Mad King όχι μόνο διατηρεί τις υψηλές προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί στην πρώτη γνωριμία με τους Warrior Path αλλά κάνει επιτακτική πλέον την ανάγκη της επιστροφής στην κανονικότητα. Βασικό ζητούμενο να μην χαθεί το momentum και η μπάντα αυτή να μπορέσει να προσφέρει ζωντανά τις συγκινήσεις των οποίων ο καθένας από εμάς μόνο σε ατομικό επίπεδο μπορεί προς το παρόν να είναι δέκτης.

Κλείνοντας και επιχειρώντας να δώσω και μια άλλη διαφορετική διάσταση στην οντότητα των Warrior Path άνετα μπορώ να πω ότι ο Andreas Sinanoglou βρήκε στο πρόσωπο του Bob Katsionis τον άνθρωπο που θα έδινε με τον καλύτερο τρόπο ζωή στο όραμα του. Με την σειρά του ο Bob Katsionis κόντρα στις όποιες δυσοίωνες προβλέψεις φαίνεται να ανοίγει ένα νέο εξίσου δυνατό μουσικό κεφάλαιο με αυτό των Firewind με τους οποίους ομολογουμένως διέπρεψε. Τέλος αν όλα εξελιχθούν βάσει των τωρινών δεδομένων η χαρά της επιστροφής του Daniel Heiman στην ενεργό δράση ίσως αποδειχτεί μακροβιότερη από κάθε άλλη φορά.  
 
Tracklist: 1. It Has Begun (Instrumental) 2. The Mad King 3. His Wrath Will Fall 4. Beast Of Hate 5. Don't Fear The Unknown 6. Savage Tribe 7. Avenger 8. Out From The Shadows 9. Neverending Fight 10. Last Tale


Produced & Mixed by Bob Katsionis
Recorded at Sound Symmetry Studio, Athens, GR
Mastered by Nasos Nomikos at VU Productions, Piraeus, GR
Artwork by Dimitar Nikolov

warriorpath.bandcamp.com/
www.facebook.com/warriorpathgr/
www.facebook.com/symmetricrecords/

 • Album:

  The Mad King

 • Line Up:

  Daniel Heiman : Vocals
  Andreas Sinanoglou : Rhythm & Accoustic Guitars
  Bob Katsionis : Lead Guitars, Bass & Keyboards
  Dave Rundle : Drums

 • Year:

  2021

Read 366 times

Leave a comment