Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kissadjekian@gmail.com

FRAGMENT SOUL - Axiom Of Choice (Sleaszy Rider/2021)

Wednesday, 19 May 2021 12:14
Συντάκτης:
Published in Local Heroes

Οι FRAGMENT SOUL δημιούργησαν ένα τεχνούργημα απαράμιλλης ομορφιάς και τεχνοτροπίας που μάλλον απουσίαζε από το Ελληνικό μουσικό στερέωμα, στο είδος που πρεσβεύουν.

Γράφει ο Μιχάλης Κοράκης


Λεξικό τής Νέας Ελληνικής Γλώσσας, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, σελίδα 1758 στην λέξη, “Τέχνη” = η ελεύθερη, δημιουργική έκφραση του ανθρώπου με έργα που διέπονται από αισθητικούς κανόνες.Οι φίλοι μας FRAGMENT SOUL μετουσίωσαν τον όρο, με το ντεμπούτο άλμπουμ τους, που φέρει τον τίτλο "Axiom of Choice"! Και τι υπέροχος τίτλος, το αξίωμα τής επιλογής, φαντάζομαι. 42 λεπτά progressive / dark-melancholic metal μαεστρίας.
Οι FRAGMENT SOUL είναι ένα progressive metal συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2016 στην Ελλάδα. Το συγκρότημα αποτελείται από τον τραγουδιστή Nick Argyriou, το μπασίστα Spiros Georgiou, τον κιθαρίστα Dimitris Louvros, στα πλήκτρα ο Vangelis Kakarougkas, ντραμς και κρουστά ο Kostas Mylonas.

To "Axiom of Choice" αποτελείται από τέσσερις συνθέσεις. Συνθέσεις μακράς διαρκείας, εκτός από το τελευταίο τραγούδι που λειτουργεί σαν outro τού άλμπουμ όντας instrumental. Ο χρόνος αφήνεται έρμαιο στα χέρια σου και ασυναίσθητα ξαναπατάς το play, για να αντιληφθείς ξανά τι άκουσες στην πρώτη ακρόαση.
Οι συμμετοχές τού άλμπουμ, ολοκληρώνουν, ομορφαίνουν το αποτέλεσμα. Πιάνα, βιολιά πλημμυρίζουν το συναίσθημα. Δεν θα μπω στο κόπο να σου αναφέρω ποιους θυμίζει η μουσική τους. Ούτε θα σου επισημάνω κάτι για τα υπέροχα φωνητικά τους. Θα το αφήσω σε εσένα αυτό, για τον απλούστατο λόγο, ότι κάθε τέτοια προσπάθειά μου, θα αλλοιώσει το ταξίδι. Γιατί το "Axiom of Choice" είναι ένα concept άλμπουμ που αντιπροσωπεύει ένα ταξίδι μέσα στο ρομαντισμό, στον βασανισμό, τον φόβο και στο τέλος του, μια απροσδόκητη ηρεμία οδηγεί τους κύριους χαρακτήρες στην απόγνωση και την απελευθέρωση.Στο "Axiom of Choice" συμμετέχουν, η Heike Langhans (Draconian), ο Egan Ο’Rourke (Daylight Dies) ως τραγουδιστές. Οι ηχογραφήσεις γίνανε στο Tube Studio, στην Κέρκυρα (κιθάρες, μπάσο, main vocals, hammonds), drums στα Τρίκαλα από το team τού Κώστα Μυλωνά και οι Heike/Egan στα προσωπικά τους studio. Η μίξη και το mastering έγιναν στα Fascination Street Studios (Σουηδία) από τον Linus Corneliusson (Μίξη) και Tony Lindgren (Mastering).

Οι FRAGMENT SOUL δημιούργησαν ένα τεχνούργημα απαράμιλλης ομορφιάς και τεχνοτροπίας που μάλλον απουσίαζε από το Ελληνικό μουσικό στερέωμα, στο είδος που πρεσβεύουν. Μια γλυκιά μελαγχολία με μια γεύση ελπίδας μέσα σε μια πραγματικότητα τρόμου, τρόμου που τόσο απλόχερα μας προσφέρουν σήμερα. Μα, ακόμα και στον ξερό τον τόπο, μπορείς να ψηλαφήσεις με τα χέρια σου λίγη βρύα που ανθίζει σε μια παρατημένη και ηλιοκαμένη πέτρα…

Tracklist
01 – A Soul Inhabiting Two Bodies 13:30
02 – A Choice Between Two Evils 11:48
03 – Every Heart Sings A Song 11:17
04 – Oedipus Complex 05:27
 
  • Album:

  Axiom Of Choice

 • Line Up:

  Nick Argyriou – vocals
  Spiros Georgiou – bass
  Dimitris Louvros – guitar
  Vangelis Kakarougkas – keyboards
  Kostas Mylonas - drums
 • Year:

  2021

Read 632 times

Leave a comment