Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kissadjekian@gmail.com

TANIA KIKIDI – Rock & Roll Paradise (Grooveyard Records/2021)

Sunday, 26 September 2021 16:46
Συντάκτης:
Published in Local Heroes
 
Feel My Soul Rocking!!!
 
Γράφει ο Μιχάλης Κοράκης 
 
Γεννημένη και μεγαλωμένη σε ένα όμορφο παραθαλάσσιο μέρος που ονομάζεται Νέα Αρτάκη, στην Εύβοια στην Ελλάδα, η Τάνια Κικίδη είναι μία από τις πιο καταξιωμένες γυναίκες τραγουδίστριες στη χώρα μας.
Χάρη στη φωνητική της ευελιξία, έχει τραγουδήσει και ηχογραφήσει πολλά διαφορετικά στυλ μουσικής, pop, jazz, rock, hard & heavy, ακόμη και παραδοσιακής Ελληνικής Μουσικής.
Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες της ελληνικής σκηνής, Δήμητρα Γαλάνη, Τάνια Τσανακλίδου, Γιάννη Κούτρα, Βασίλη Παπακωνσταντίνου ο οποίος ανέλαβε και την παραγωγή του album της με τους Dickens’ Zoo με τίτλο Δύση και Ανατολή το 2007. Η νέα της τιτλοφορείτε "Rock & Roll Paradise", με τραγούδια συνυπογραφημένα από τον ταλαντούχο κιθαρίστα Σταύρο Παπαδόπουλο που είναι επίσης υπεύθυνος για την παραγωγή του άλμπουμ. Μας έρχεται από την Grooveyard Records.

 
Ακούγοντας λοιπόν αυτή την δουλειά της, θα αισθανθείς την ψυχή σου να ροκάρει! Η Τάνια Κικίδη είναι μια καταπληκτική, καταξιωμένη τραγουδίστρια, μια σέξι hard rocking queen.
Το φωνητικό πάθος της ανεβαίνει ψηλά με ακρίβεια, δύναμη & μελωδία και μια εμβέλεια που φτάνει μέχρι τον ουρανό. Ούτε καν δεν μπαίνω στην διαδικασία να σου αναφέρω πως η φωνή της μοιάζει με αυτή, εκείνη και την άλλη. Αισθάνομαι πως έτσι, θα αλλοιώσω το φωνητικό της ταπεραμέντο.
Η Τάνια τεντώνει το είναι σου, πλημμυρίζει τις φλέβες σου με ένταση και η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο!
Και επιτρέψτε μου να πω ότι αυτό είναι ένα από τα καλύτερα female fronted hard and heavy άλμπουμ που ακούσαμε εδώ και πολύ καιρό. Με ριφ εμπνευσμένα από τη δεκαετία του '80, που θα κάνουν την ψυχή σου να ροκάρει, να νοσταλγήσει, να αγαλλιάσει και α ξαναπατήσει αναπαραγωγή του "Rock & Roll Paradise".

 
Ο Σταύρος Παπαδόπουλος είναι ένας σύγχρονος ήρωας της κιθάρας, ένας εξάχορδος ριφ-μάστερ, ο οποίος έχει εμφανιστεί με πολλά τοπικά συγκροτήματα όπως οι Super Vintage, Revolution Highway, Hard Driver και υποστηρίζει διεθνείς καλλιτέχνες. Επαγγελματίας με όλη την σημασία της λέξεως. Ο Σταύρος παίζει όλες τις κιθάρες, έγραψε όλα τα τραγούδια και παρήγαγε αυτόν τον εξαιρετικό δίσκο πετυχαίνοντας πραγματικό μουσικό μεγαλείο.
Και τώρα, τι περιμένεις; Να σου γράψω ενδεικτικά τραγούδια του άλμπουμ; Αφού τα είπαμε. Το "Rock & Roll Paradise" είναι διαμάντι αψεγάδιαστο! Πάτα το play, και ταξίδεψε σε εκείνες τις χρυσές δεκαετίες που μεσουρανούσανε όλα τα σημερινά σου ινδάλματα, είδωλα, πρότυπα. Τότε που χτίζαμε τις συνειδήσεις μας, την ιδεολογία και στάσης ζωής που έμειναν αναλλοίωτα με το πέρασμα των χρόνων.
Αυτό είναι το "Rock & Roll Paradise". Μια ατέλειωτη γιορτή!!!
 
Tracklist
Rock & Roll Paradise, Queen Rider, Freedom Highway, Night Burner, Daughter Of The Wind, Walkin’ on Badlands, In The Eye Of The Storm, Feel My Soul Rockin’, You Keep Me True, Save Me, Escape, The Last Goodbye
 
 
 
 
 
 
 
 
 • Album:

  Rock & Roll Paradise

 • Line Up:

  Τάνια Κικίδη


  Σταύρος Παπαδόπουλος

 • Year:

  2021

Read 416 times

Leave a comment