Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kissadjekian@gmail.com

HALOCRAFT - A Mother To Scare Away The Darkness (Made Of Stone Recordings/2021)

Thursday, 02 December 2021 16:51
Published in Local Heroes

“Τα παραμύθια είναι κάτι παραπάνω από αληθινά: όχι επειδή μας λένε ότι υπάρχουν δράκοι, αλλά επειδή μας λένε ότι οι δράκοι μπορούν να νικηθούν.” 

Γράφει η Ελένη Λιβεράκου Eriksson 


Ιστορίες αληθινές με τη μορφή παραμυθιού μας παίζουν οι Έλληνες HALOCRAFT στο δεύτερο τους άλμπουμ "A Mother To Scare Away The Darkness". Η συνδεσιμότητα με το προηγούμενο τους "Chains For The Sea", άμεση.
Ενώ έχω ακούσει το άλμπουμ άπειρες φορές, κάθε μια από αυτές προσπαθώ να καταλάβω πως εμπνεύστηκαν αυτές τις τόσο όμορφες μελωδίες (που με ταξιδεύουν σε πολλές και γνωστές -στο συγκεκριμένο ύφος- μπάντες από την Πολωνία).
Έχω δηλώσει πολλές φορές πως για συγκεκριμένους και ευνόητους λόγους αποφεύγω -με διακριτικότητα- να γράφω για Ελληνικές μπάντες. Τούτη τη φορά όμως, χαίρομαι για περισσότερους λόγους που καταπιάστηκα με αυτά τα παλικάρια από τα Γιαννιτσά.
 
Άνθρωποι που δεν γνωρίζω σε προσωπικό επίπεδο, (ή μπορεί και ναι, αλλά ίσως και να μην μάθω), καλλιτέχνες, μουσικοί που δεν με επηρεάζουν με δικό τους “φαίνεσθαι και είναι” αφού η προσωπικότητα τους υπάρχει μόνο στη μουσική τους, στο παίξιμο τους. Η ταυτότητα τους παραμένει (ακόμα) κρυφή και σκεπασμένη από υπέροχες μάσκες ζώων. Έτσι όλη η προσοχή πέφτει μόνο και αποκλειστικά στον ήχο, στη μουσική, στο έργο τους. Στο παραμύθι εκείνο που υπάρχει μια μητέρα για να τρομάξει το σκοτάδι.
 
Πρωτεύουσας σημασίας οι αναφορές και στους συντελεστές:
Όλα τα τραγούδια γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν από τους HALOCRAFT.
Κιθάρες - An extraordinary Rabbit
Ντραμς - A magnificent Wolf
Κιθάρες/πλήκτρα - A marvellous cat
Μπάσο - A majestic Fox
 
 
Edited, Mixed & Mastered από τον Strutter στο Valve Studio στη Θεσσαλονίκη.
Το εκπληκτικό cover art επιμελήθηκε ο Τηλέμαχος Μίλιος.
Οι φωνές των μικρών παιδιών από τους Savannah και Skye Chineli.
 
Οι HALOCRAFT δοκιμάζονται, και αποδεικνύουν πως μπορούν να παίξουν εξαιρετική μουσική σε ένα είδος που μπορεί συχνά να σκοντάψει σε γνώμες και να διχάσει γούστα.
Το post-rock, και γενικότερα τα instrumental κομμάτια έχουν υποστεί ένα στήσιμο στον τοίχο των μουσικοκριτικών. Όταν δεν υπάρχουν στίχοι να δημιουργήσουν μια θεματολογία -που ενδεχομένως να τραβήξει πιο πολύ το ενδιαφέρον από τα μουσικά θέματα- τότε οι μουσικοί πρέπει να διακατέχονται από την ικανότητα της ηχητικής θεματολογίας. Να είναι εκείνοι που θα σε κάνουν να βάλεις εσύ ο ακροατής τις εικόνες στη μουσική τους.
 
Tasos Agapis Photography
 
Και ναι, οι HALOCRAFT το κάνουν αυτό, το καταφέρνουν, και βάζουν αρκετά ψηλά τον πήχη στο αληθινά ποιοτικό post rock, όχι μόνο για τα Ελληνικά δεδομένα αλλά και εκτός συνόρων.
Πανέμορφες μελωδίες γεμάτες ενέργεια που rockάρουν και φτάνουν και σε ένα progressive πεδίο. Ακούω απροσδιόριστα μπάντες που έχουν πάρει επιρροές, και που δεν ανήκουν στο post rock ιδίωμα και μόνο. Αλλά τι σημασία έχει κιόλας. Εδώ μιλάμε για μια φοβερή Ελληνική μπάντα, με πολύ μουσική εμπειρία από πίσω και πολύ καλό στήσιμο.
 
Οι HALOCRAFT μας ταξιδεύουν σε ένα μείγμα κλασικών παραμυθιών και Lovecraft-ικού τρόμου με μαγικές λέξεις, που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο.
 
Το A Mother to Scare Away the Darkness ανέβηκε στα 5 κορυφαία post rock άλμπουμ στο Bandcamp την τελευταία εβδομάδα του Νοέμβρη και αυτό λέει πολλά. Για αυτό λοιπόν μην χάσεις σε καμία περίπτωση το live τους την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στο TEMPLE (Doors Open: 20:00 | Show Starts: 20:30 - Presale: 10€ | On Spot: 12€) με Special Guests, Message in A Cloud - Egoera.)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 • Album:

  A Mother To Scare Away The Darkness

 • Line Up:

             HALOCRAFT
  Κιθάρες - An extraordinary Rabbit
  Ντραμς - A magnificent Wolf
  Κιθάρες/πλήκτρα - A marvellous cat
  Μπάσο - A majestic Fox
 • Year:

  2021

Read 149 times

Leave a comment