Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kissadjekian@gmail.com

ECHO TRAIN “Libation” (B-Otherside/2022)

Wednesday, 11 May 2022 09:19
Published in Local Heroes

Η ψυχεδέλεια υπάρχει ακόμα και κινείται, αναπτύσσεται και μεγαλουργεί στα δαιδαλώδη Αθηναϊκά σοκάκια

Παρουσιάζει ο Φώτης Λαμπρόπουλος

Λίγο πριν μπει το Καλοκαίρι, μια υπέροχη ψυχεδελική μέθεξη μας συστήνεται για να μας γεμίσει την ψυχή με ονειρικά ηχοχρώματα, έτοιμα να μας ταξιδέψουν από το Καλοκαίρι της Αγάπης, με garage τσαγανό έως το σήμερα.

Το Αθηναϊκό κουϊντέτο μόλις παρουσίασε τη νέα του δισκογραφική κυκλοφορία και ετοιμάζεται να μας καλωσορίσει την Παρασκευή 13 Μαϊού στο Temple για την ζωντανή παρουσίαση της νέας τους δουλειάς.

Μετρώντας σχεδόν μια δεκαετία ύπαρξης το συγκρότημα, ψάχνοντας -όπως λένε- την ψυχή στο αιώνιο σπιράλ του χρόνου, ακούγεται δουλεμένο, δεμένο και έτοιμο να παρασύρει τους ακροατές σε μια μουσική δίνη που παραπέμπει σε σχήματα θεμελιώδη όπως οι Seeds, Caravan, Electric Prunes, τον Chris de Burgh, ενώ η ονειρική φωνή της Ren σε παίρνει από το χέρι από το πρώτο κομμάτι και σε κάνει να ξεχνάς όλα αυτά που μας περιτριγυρίζουν... Το προηγούμενο άλμπουμ καθώς και το ομώνυμο EP μου είχαν δώσει μια πρώτη ιδέα, αλλά το τωρινό πόνημα ξεπέρασε κάθε μου προσδοκία.  

Οι δεκατρείς συνθέσεις του είναι η μία καλύτερη από την άλλη, ενώ ο μυστικισμός σε περιτριγυρίζει σαν τις Σειρήνες του μυθικού Οδυσσέα, μόνο που εδώ θέλεις να "λυθείς" και να τις ακολουθήσεις.  Από το εναρκτήριο “Earthian Monsters” η μουσική τους λοκομοτίβα, παρασέρνει τον ακροατή σε ένα ταξίδι βγαλμένο από τις καλύτερες μέρες της εποποιίας του Rock’ N’ Roll.  Τα ηχεία πλημμυρίζουν από τον γεμάτο σε παραγωγή ήχο και παρασέρνουν τον ακροατή σε ακουστικά μονοπάτια που θέλεις να περιδιαβαίνεις ξανά και ξανά.

Η παραγωγή είναι μεστή και πλούσια. Προσωπικό αγαπημένο αποτελεί το “Satan,” ενώ αυτό που πραγματικά με συναρπάζει στις ακροάσεις του είναι τα φωνητικά που πλημμυρίζουν την παραγωγή και του δίνουν ένα απίστευτο βάθος. Έχοντας λόγω συνθηκών καιρό να ακούσω καλό δίσκο, αυτός εδώ αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη που με κάνει να ελπίζω ότι στο μέλλον θα ακούσουμε ακόμα καλύτερες κυκλοφορίες από τον Greggy και την παρέα του. Πιστεύοντας ότι τα καλύτερα στον χώρο μας τα έχουμε ήδη ακούσει, ήρθε αυτή η κυκλοφορία να με διαψεύσει πανηγυρικά. Για οποίον-α είναι λάτρης των '60ς, η κυκλοφορία αυτή είναι εως και απαραίτητη ως παγκόσμιας κλάσης δουλειά που σε κάνει να νιώθεις περήφανος-η που  η Ελλάδα μας συνεχίζει να μπαίνει στον παγκόσμιο χάρτη του Rock’N’Roll.

Καλή αντάμωση λοιπόν στο επερχόμενο live!

 • Album:

  “Libation”

 • Line Up:

  Ren: (φωνητικά, theremin, φλάουτο)
  Greggy K.: (ηλεκτρικές και ακουστικές κιθάρες, σιτάρ)
  Nick Sid: (πιάνο,keyboard)
  Edward Theofanidis: (μπάσο)
  Gregorio Perico: (τύμπανα, κρουστά)
  ECHO TRAIN (choir)

 • Year:

  2022

Read 223 times

Leave a comment