Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kissadjekian@gmail.com

LOCAL HEROES: WARDRUM - Awakening (Steel Gallery)

Friday, 28 October 2016 09:06
Συντάκτης:
Published in Local Heroes

Hellenic Power Metal Rules The World Vol... έχασα το μέτρημα!

Οι Θεσσαλονικείς επιστρέφουν με τον υπ'αριθμόν 4 δίσκο τους και με μερικώς αλλαγμένη σύνθεση. Τα πρώην μέλη των Horizon's End (Kώστας Βρετός, Στέργιος Κουρού και Κώστας Σκανδάλης) μαζί με τον Γιάννη Παπαδόπουλο εξακολουθούν να αποτελούν το γνωστό μας κουαρτέτο που δέχεται πια και τυπικά στις τάξεις του ως πλήρες, πέμπτο μέλος, τον κιθαρίστα Δημήτρη Μακραντωνάκη (ή αλλιώς J.Demian). Με τη παρούσα σύνθεση δείχνουν πιο “δεμένοι” από ποτέ και κυκλοφορούν ένα ακόμη power metal διαμάντι.

Από το Δημήτρη Τσέλλο

Άλλος ένας δίσκος με μονολεκτικό τίτλο και πολλά τραγούδια (παράδοση πια), συγκεκριμένα δώδεκα, που εκτός από αριθμητική προσδίδουν και ηχητική υπεροχή. Γράφω ηχητική, διότι αυτό τα περικλείει όλα. Την έμπνευση στις συνθέσεις, τον ενθουσιασμό στην απόδοση, την αρτιότητα στη παραγωγή. Οι Wardrum είναι μια ακόμη μπάντα που αποτελείται εξ ολοκλήρου από συμπατριώτες μας, αλλά βάζει κάτω ένα σωρό “μεγάλα συγκροτήματα” ή “ανερχόμενες δυνάμεις” από την “αλλοδαπήν”. Έχοντας στις τάξεις τους μουσικούς που “με το καλημέρα βροντοφωνάζουν” την αξία τους σε όσους γνωρίζουν από μουσική (είτε έχουν γνώσεις θεωρητικού/πρακτικού επιπέδου είτε απλά έχουν καλό αυτί, μην υποτιμάτε ποτέ τους δεύτερους) και έναν από τους καλύτερους τραγουδιστές της “πιάτσας”, τον Γιάννη Παπαδόπουλο, μετά από έναν παραπάνω από ελπιδοφόρο πρώτο δίσκο και δύο εξαιρετικούς διαδόχους, φέτος καταθέτουν ίσως τη καλύτερή τους δουλειά. Ο Παπαδόπουλος εμφανίζεται πιο ώριμος από ποτέ, με εύρος και έλεγχο που συναντάται μόνο σε μεγάλες φωνές. Όταν μάλιστα ο ακροατής και φίλος των Wardrum που έχει ακούσει τις προηγούμενές τους δουλειές, καταλαβαίνει πως εδώ έχουμε τις πιο απαιτητικές ερμηνείες του μέχρι σήμερα, ο frontman των βορειοελλαδιτών κερδίζει ακόμη περισσότερο τις εντυπώσεις. Για τους υπόλοιπους, τα δικά τους μέτρα και σταθμά παραμένουν σε ανάλογα ύψη, ενώ ο Mακραντωνάκης ακούγεται λες και ήταν μαζί τους εξ αρχής, παίρνοντας με τη μια τη θέση του ως ιδανικός παρτενέρ του Βρετού στις κιθάρες.

Αρχή του δίσκου με το τραχύ “The Unrepentant” και πρέπει να πω πως τέτοιο “μπάσιμο” με έπιασε απροετοίμαστο. Ιβηρικές κιθάρες “προδίδουν” σιγά σιγά το βασικό riff του κομματιού και δίνουν τη θέση τους σε ένα χειμαρώδες και βαρβάτο power ύμνο με thrash “υφή”, με τον Παπαδόπουλο να δοκιμάζει φωνητικά που δεν περίμενα να ακούσω. Η συνέχεια όμως μας δίδει μερικά από τα ομορφότερα μελωδικά power/prog κομμάτια που έχει γράψει η μπάντα ως τώρα, με αποκορύφωμα ίσως το “On Skies of Grey”, όπου η εισαγωγή με την ακουστική κιθάρα και τα συναισθηματικά φωνητικά φτιάχνουν παιδικές - παραμυθένιες εικόνες που “ζεσταίνουν τα μέσα σου”. Αυτό μόνο στην αρχή, καθώς στη συνέχεια η παραμυθένια γυάλα “σπάει”, το κομμάτι αλλάζει μορφή και από μέσα πετιέται ένας power metal λυρισμός που σε καθηλώνει! Πραγματικός “Savatage meets Αngra” ύμνος! Όπως καθηλωτικά είναι κομμάτια σαν το “Right Within Your Heart”, το “Sometimes”, το “Medusa”, το “Shade of Hope”... Ποιο να πιάσεις και ποιο να αφήσεις! Οι Crimson Glory, οι πρώιμοι Queensryche, οι σύγχρονοι Jag Panzer (χωρίς το χορωδιακό-επικό στοιχείο), όλα τα καλόπαιδα της αντίστοιχης αμερικανικής σκηνής μπορεί να περάσουν από μπροστά σου καθώς ακούς αυτό το άλμπουμ αλλά φευγαλέα, καθώς στο τέλος αυτό που μένει είναι η προσωπική ταυτότητα και σφραγίδα της μπάντας.

Οι Wardrum το έκαναν και πάλι το “θάμα” τους.

Ακούστε οπως και να'χει αυτό το δίσκο όσοι δεν τους ξέρατε, ως μια πρώτη επαφή με το συγκρότημα και ελάτε σε επαφή μαζί τους. Περισσότερες πληροφορίες εντός

http://www.wardrum.gr/

Οι υπόλοιποι, απλά δαγκώστε το!

 • Album:

  Awakening

 • Line Up:

  Yannis Papadopoulos - Vocals,
  Kosta Vreto - Guitar,
  J. Demian -Guitar,
  Strutter - Bass,
  Stergios Kourou - Drums

 • Year:

  2016

Read 591 times

Leave a comment