Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kissadjekian@gmail.com

LOCAL HEROES: SEDE VACANTE – Skies Infernal (Pride & Joy Music)

Thursday, 24 November 2016 13:37
Published in Local Heroes

Ναι, επειδή είχα πέσει ρυθμικά λιγάκι σε υποτονικό σημείο είπα να ανεβάσω λιγάκι ρυθμούς και καταπιάστηκα με ένα Gothic album.
Κατέφθασε από το Γερμανικό label και το μόνο πράγμα που δεν μπορούσα να φανταστώ ήταν ότι το περιεχόμενο του θα ηχούσε Ελληνικότατο.
Εκπληξούλα? Ναι.

Μια ματιά όμως στους συντελεστές των Sede Vacante για να δούμε περί τίνος πρόκειται.
Όλο αυτό που θα ακούσεις μέσα στο Skies Infernal εκτελείτε από δυο πρόσωπα τους κύριους εκτελεστές δηλαδή.
Michael Tiko και Constantine Alex. Δυο πολύ όμορφες παρουσίες από ότι έριξα μια ματιά στις φωτογραφίες τους πράγμα που τους κάνει πιο προσβάσιμους στο κοινό τους. Heavy Metal ομορφιά.
Ο Michael Tiko έχει αναλάβει τις κιθάρες τα synths και φυσικά τα αντρικά φωνητικά και η κοπελιά Constantine Alex τα γυναικεία φωνητικά.
Το Ελληνικό Heavy αυτό Metal duo δημιουργήθηκε το 2013 αλλά το debut τους Skies Infernal, βγαίνει αυτές τις ημέρες σε επίσημη κυκλοφορία.
Και τα δυο παιδιά έχουν ένα καθόλα αξιόλογο μουσικής παιδείας παρελθόν.

 

Ο Michael έχει σπουδάσει στο Berklee College of Music, Boston, USA (Master in Guitar Performance), υπήρξε lead κιθαρίστας στην Goth/Power metal “Rage of Romance” (feat. Vicky Psarakis on vocals, The Agonist), έχει παίξει σαν session κιθαρίστας σε αρκετές τοπικές μπάντες, έχει δανείσει την φωνή του επίσης σαν session τραγουδιστής σε Swing, Jazz και Rock μπάντες.
Η Constantine πάλι, σπούδασε στο National Academy of Music “Prof. Pantcho Vladigerov” στην Σόφια/Βουλγαρία.
Όλα αυτά γίνονται αντιληπτά στο πρώτο τους άλμπουμ το οποίο αποτελείτε από 10 κομμάτια γρήγορων ως επί το πλείστον ταχυτήτων, με μικρές διαφορές στα Faithless Art, Lips Yet Denied, The Other Side και το Thousands Shades Of Moon.
Κάτι δηλαδή ας πούμε λιγάκι πιο κάτω από τη μέση του άλμπουμ και μέχρι και το τέλος.
Τα φωνητικά εναλλάσσονται όμορφα, με πολύ καλές Αγγλικές προφορές αλλά και ζεστές χροιές.
Ωραίες βαριές κιθάρες και αρκετά synths.
Όσοι αγαπάτε, ακολουθείτε H.I.M., 69 Eyes, Lacuna Coil ή και Sentenced, Nightwish
Delain, δώστε τους μια ευκαιρία, σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσουν.

 

Έχουν ήδη στα πλάνα τους την προώθηση του άλμπουμ τους σε Γερμανία, UK και Σουηδία, εεε δε λέει εμείς να τους αγνοήσουμε. Μια και ανέφερα Σουηδία (παντού μέσα όμως??? ). Το mastering επιμελήθηκε ο Jens Bogren στα Fascination Street Studios στο Örebro. (Opeth, Katatonia, Soilwork).
Η μίξη έγινε από τον Fotis Benardo (ex-Septic Flesh) και το απίθανο art-cover από τον Gustavo Sazes (Arch Enemy, Firewind) επαγγελματικά στην ουσία πραγματάκια!
Την παρουσίαση αυτή θα κλείσει ένα σχόλιο μου ως προς το.. “Genre” του άλμπουμ.
Gothic καθαρόαιμο δεν το λες, ένα όμως βαρύ Metal άλμπουμ με σκοτεινά σημεία και Gothic lyrics και αποδοτικό συναίσθημα... ναι!

Μπράβο στα παιδιά, καλή συνέχεια και από μας εδώ στο Rock 'N' Roll Monuments καλή τύχη!

 • Album:

  “Skies Infernal”

 • Line Up:

  Michael Tiko (κιθάρες, πλήκτρα, φωνητικά)

  Constantine Alex (φωνητικά)

 • Year:

  2016

Read 752 times

Leave a comment