Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kissadjekian@gmail.com

LOCAL HEROES: HAIL SPIRIT NOIR - Mayhem in Blue (Dark Essence)

Saturday, 17 December 2016 12:32
Published in Local Heroes

Black arts monument

Είναι αδικία να κατηγοριοποιώ τους Hail Spirit Noir ως black metal πλέον, αλλά είναι αυτές οι περιπτώσεις που μεγαλύτερη σημασία από αυτό που παίζεις, έχει η βάση του οικοδομήματος σου, που ανήκεις με λίγα λόγια.

Οι φοβεροί και τρομεροί συντοπίτες μας παίζουν ψυχεδελικό proggressive rock πλέον, αλλά η ψυχή τους ανήκει eternally στον Σατανά και αυτό σημαίνει μαυρίλα κυρίες και κύριοι. Album που είναι ταξιδιάρικο, έχει πολύ folk στοιχείο (η λατέρνα στο Lost in Satan's Charms, δημιουργεί σκοτάδι μεγαλύτερο από έναν κουβά corpsepaint), και μια αύρα γενικότερη· αυτήν που κουβαλάνε οι μεγάλοι δίσκοι όταν τους πρωτοακούς.

Χαμηλών tempo, με λίγες εξάρσεις ταχύτητας, με εναλλαγές καθαρών και black φωνητικών (αλλά με την μερίδα του λέοντος να έχουν τα καθαρά), οι 6 συνθέσεις είναι αποδεικτικές της καλλιτεχνικής απογείωσης τους τριο, που δημιουργεί ένα μουσικό πεδίο ορισμού ευρύ, χωρίς να ξενερώνει κανέναν. Θέλει προσανατολισμό και πίστη (και καλλιτεχνικό μέγεθος προφανώς), ωστέ να φιλτράρεις αυτή τη μετάβαση από το (folk μεν) black metal της εκκίνησης σου, στο σημερινό blackened progressive rock, χωρίς να ακούς κατάρες από τους ξερόλες defenders of the (black) faith, σαν του λόγου μου.

 

 

Οι Hail Spirit Noir κερδίζουν καλλιτεχνική αναγνώριση με αυτό το άλμπουμ. Δημιουργούν και νέα ακροατήρια, αλλά αυτό έχει δευτερεύουσα σημασία. Σημασία έχει το άκουσμα, τα συναισθήματα που δημιουργεί, οι συνθέσεις που αναδεικνύει, η έμπνευση που περιέχει και το τι καινούριο προσφέρει.

Κομμάτια όπως τo I Mean You Harm, το ομώνυμο, ο προαναφερθείς ύμνος (Lost in Satan's Charm) και το κατα(π)ληκτικό Εισαγωγή στις μαύρες τέχνες 1 “Ηow to fly in Blackness”, είναι προοδευτική μουσική τεράστιας πολιτιστικής αξίας (sic). Θυμάστε το ''After'' του Ihsahn το 2010; Ε μιλάμε για κάτι αντίστοιχο.

Nέα ηχοτοπία, πιο μαζική απεύθυνση, που ως σκοπό έχει την στράτευση αθώων και μη υποψιασμένων νεανίων στο βλάσφημο black σε τελευταία ανάλυση.

Όυτε πριόνια, ούτε corpsepaint, ούτε επιτηδευμένη κακία, αλλά μαυρογαλάζια χρώματα, μεσογειακό ταμπεραμέντο, και σεβεντίλα.

Πόσο black μνημείο είναι όλο αυτό;

Δεν φαντάζεστε πόσο.

 

 

Βρείτε τους Hail Spirit Noir στο facebook

https://www.facebook.com/Hail-Spirit-Noir-260062670728238/


mail

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

 • Album:

  "Mayhem in Blue"

 • Line Up:

  Haris - synths

  Theoharis - guitars, vocals

  J. Demian - bass, acoustic guitar 

   

  Guest musicians

  Ioannis Gahioudis- drums

  Dimitris Dimtrakopoulos- additional vox

 • Year:

  2016

Read 517 times

Leave a comment