Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kissadjekian@gmail.com

LOCAL HEROES : FIREWIND - Immortals (Century Media)

Wednesday, 11 January 2017 12:25
Συντάκτης:
Published in Local Heroes

“Back To The Future” που λέμε και εμείς εδώ στο “σπίτι” μας!

Επιτέλους!

Γράφει ο Δημήτρης Τσέλλος

Όταν είσαι μια ηγέτιδα δύναμη στο χώρο, όταν προ πολλού έχεις σπάσει τα δεσμά και τα στεγανά που σε χαρακτηρίζουν “ντόπια μπάντα”, όταν έχεις στις τάξεις σου μουσικούς τέτοιας εμβέλειας και έχεις κυκλοφορήσει κορυφαίους δίσκους, το παραμικρό σημάδι όχι ντεφορμαρίσματος αλλά έστω στασιμότητας δεν χτυπάει απλώς καμπανάκι, αλλά το καμπαναριό της Παναγίας των Παρισίων, του Αγίου Πέτρου και του Αγίου Στεφάνου μαζί. Αυτές οι καμπάνες ήχησαν στα αυτιά του Gus G., ειδικά με τη κυκλοφορία του προηγούμενου δίσκου της μπάντας “Few Against Many” και τη φυγή του Παπαθανασίου από τη θέση του τραγουδιστή. Οπότε, οι κινήσεις που έπρεπε να γίνουν ήταν αναμενόμενες και μάλιστα έπρεπε να γίνουν γρήγορα.

 

Βήμα πρώτο, κοιτάμε στη πιάτσα για έναν ικανό τραγουδιστή και προσφέρουμε τη θέση στον Henning Basse, πρώην φωνή των Metalium. Τον ξέρουμε, είχε δώσει εξετάσεις εξάλλου το 2007, μπαίνοντας ως “αλλαγή στο παραπέντε”. Ό,τι πρέπει. Τώρα που κλείσαμε τη μια τρύπα, πάμε για την επόμενη που ονομάζεται “μουσικός προσανατολισμός”. Ωραίες οι μελωδίες, ωραίο το progressive συναίσθημα, ωραία τα εναλλακτικά και νεωτεριστικά στοιχεία, αλλά για το Θεό, είμαστε οι Firewind και είμαστε μια Heavy-Power μπάντα. Αυτοί που μπορούν να κάνουν τον κόσμο να νιώσει απόλυτη ικανοποίηση με ένα “Falling To Pieces”, αλλά και με ένα “I Am The Anger”. Κάποτε με ένα riff της κιθάρας του Gus, έπεφτε και ένας τοίχος. Αυτή η ισχύς, πρέπει να επανέλθει! Αυτή λείπει τόσο από τη μπάντα. Από μελωδίες, καλά πάνε τα πράγματα. Και αν ο Παπαθανασίου δεν μπορούσε να ερμηνεύσει ως έπρεπε εκείνο το βαρβάτο power metal (δεν ήταν λίγες οι γκρίνιες για την απόδοσή του στο παλαιότερό του υλικό), ο Basse μπορεί και παραμπορεί. Τί περιμένουμε λοιπόν; Φουλ επίθεση!

 

 

Το “Immortals” (πρώτο concept άλμπουμ της μπάντας, αναφέρεται στα Μηδικά και συγκεκριμένα σε Θερμοπύλες και Σαλαμίνα) μας έχει στο πιάτο δέκα τραγούδια που φανερώνουν αυτή τη τόσο αναγκαία ανανέωση. Αναγκαία όχι μόνο για τη μπάντα, αλλά και για τους οπαδούς της. Riffs με σφραγίδα γνησιότητος από τον Gus G., που μπορεί να μη ρίχνουν ακόμη τοίχο, αλλά τουλάχιστον δημιουργούν μεγάλες ρωγμές. Πλήκτρα made in Katsionis, μπάσο από τον Χριστοδουλίδη που “τα σπάει” και επιτέλους drumming - καθιέρωση για τον Johan Nunez. Για τον Basse που τον άφησα για το τέλος επίτηδες ως νέο μέλος, δεν έχω να πω πολλά. Για τους γνώστες και “εραστές” του power metal, είναι αυτός που τραγουδούσε ύμνους όπως το “Free Forever”, μόνο που εδώ θα τον βρείτε πιο “γρέτζο” και ακόμη καλύτερο. Οι υπόλοιποι φίλοι των Firewind που δεν τον ξέρατε, θα μείνετε απόλυτα ευχαριστημένοι. Διότι αν το δεις εντελώς ψυχρά και αντικειμενικά, για αυτό το είδος metal από τον Apollo είναι ανώτερος, πως να το κάνουμε.

 

Highlights δε θα σας δώσω. Ούτε ένα. Βάλτε το δίσκο να παίζει, και θα διαπιστώσετε πως το χεράκι στο ffwd δεν θα πάει ποτέ. Αν κάτσω να το “ψειρίσω”, όλο και κάτι θα βρω που θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Αλλά δεν θα το κάνω, και θα γράψω για το τέλος πως το μοναδικό ελάττωμα του δίσκου, είναι το πολύ κακό video-clip του “Ode To Leonidas”. Επειδή όμως δεν είμαι διασταύρωση Κουτσογιαννόπουλου με Τιμογιαννάκη και το “Ode...” ως κομμάτι μαμεί και βαράει, το προσπερνώ.

Οι Firewind επέστρεψαν για τα καλά, και εμείς τους καλωσορίζουμε!

 

Gus G exclussive photo session by Chris Kissadjekian / www.livephotographs.com 

 • Album:

  "Immortals"

 • Line Up:

  Henning Basse (vocals0

  Gus G (guitars)

  Bob Katsionis 9keyboards & guitars)

  Johan Nunez (drums)

  Christodoulidis (bass)

   

 • Year:

  2016

Read 701 times

Leave a comment