Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

LOCAL HEROES : NEED – Hegaiamas - A Song For Freedom (Self Released)

Friday, 20 January 2017 13:12
Published in Local Heroes

Hey Progster... you NeeD them...

Κορίτσαροι και παίδαροι για να μαζευτούμε να τα πούμε λιγάκι.

Γενάρης '17 και έχουν είδη πέσει οι πρώτες αναγνωριστικές τουφεκιές, με τα παλικάρια από την Αθήνα να μας κολλάνε στη μούρη το τέταρτο άλμπουμ τους χωρίς περιστροφές.
Μετά το Orvam : A Song For Home που και τους λάτρεψα, έρχονται 3 χρόνια μετά να τσιμεντώσουν τα θεμέλια που έχουν ρίξει από το 2004 σιγά – σιγά.

 

Progressive Metal όπως πρέπει να παίζεται, αλλά ακόμα καλύτερα... όπως πρέπει να το ακούς.
Έχουν περιοδεύσει 2 φορές στην Ευρώπη και περπατήσει στα ίδια σανίδια με μπάντες όπως Jon Oliva’s Pain, Symphony X, Candlemass.
Έχουν πεταχτεί στο ProgPower μέχρι την Αμερική αλλά και στο Sonisphere Festival ήταν εκεί.

Στην Βόρεια Αμερική θα βρεθούν επίσης τον Μάιο που μας έρχεται σαν support act στους άλλους αγαπημένους Evergrey.

Εκεί που εμείς σκεφτόμαστε να πάμε μέχρι τη γωνία κάποιοι πιστοί, του μουσικού τους ενστίκτου αλλά και μαχητές για την εξάπλωση του ονόματος τους, οργώνουν τον κόσμο χωρίς να σκεφτούν στιγμή να δικαιολογηθούν για την τυχόν “Ελληνική δύσβατη κατάσταση” και να κρυφτούν κάτω από το πέπλο της. Στον αντίποδα λοιπόν όλα αυτά τα αντιμετωπίζουν πότε με τους στίχους των τραγουδιών τους και πότε με τα aggressive στοιχεία που τα μοιράζουν πανέμορφα στις 7 συνθέσεις που έχουν γραφτεί στο Hegaiamas.
Οι ταχύτητες τους χαρακτηρίζουν αλλά όταν μπαίνουν στιγμές σαν το Rememory και το Tilikum - συν τα υπέροχα πραγματικά φωνητικά της Σταυρίδου που έρχονται σε αντίθεση με τα καθαρά και τα growl φωνητικά - νομίζεις ότι έχεις να κάνεις με μια προσωπικότητα διπλή.
Πιανιστικές ευελιξίες δίνουν μια όμορφη ατμόσφαιρα στα κομμάτια χωρίς αυτά να τείνουν να γίνουν μονότονα, βαρετά ή χιλιοακουσμένα.

 

Κουβεντούλες και διάλογοι παίζουν με τους ήχους, με την οντότητα, με το είναι, με το μυαλό και τη ψυχή.... για την ελευθερία. Όλα γίνονται ένα όμορφο χαλί στρωμένο για το I.O.T.A. και η πιο κατάλληλη θα έλεγα προετοιμασία για το μακροσκελές Hegaiamas που ακολουθεί.
Δεν θα κρύψω (Καλά δεν είναι και μυστικό...) πως 3 μεγάλες λατρεμένες μπάντες μου ήρθαν αμέσως στο νου σε σημεία μέσα στο Hegaiamas.
Fates Warning, Nevermore, Evergrey.

Μην παρεξηγηθούμε, δεν ειπώθηκε κάτι περί αντιγραφής, απλά πως ίσως οι πολύ καλές αυτές επιρροές έδωσαν το στίγμα τους.
Και το μπάσο του Victor μου θύμισε κάποιες στιγμές την τεχνική του Πολωνού Duda, και τι σημαίνει αυτό?

Όταν οι καλλιτέχνες είναι σοβαροί, αγωνιστές, γνώστες και πάνω από όλα σέβονται τον ρόλο που διάλεξαν χωρίς να υπερεκτιμούνται ή να υποτιμούν το κοινό τους, τους αξίζουν απλά τα καλύτερα.

Πολύ δυνατό άλμπουμ! Εύγε! Και ακόμα πιο μακριά παιδιά, έτσι όπως πάτε στην Αλάσκα θα σας φωνάξουν να κάνετε συναυλίες!

www.facebook.com/needband

www.needband.net

www.needband.bandcamp.com

Υ.Γ.
Ότι έγραψα είναι ακριβώς ότι μου βγήκε αυθόρμητα από αυτά που μου έδωσαν ακουστικά οι NeeD.
Δεν έχω καμία επαφή με κανέναν τους, δεν τους γνωρίζω προσωπικά και για αυτό δέχτηκα να γράψω (με χαρά) ελεύθερα χωρίς “λουρί” στο λαιμό τα παραπάνω.


Μη ρωτάς γιατί λοιπόν, θα σου πω εγώ..ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ!

 • Album:

  “Hegaiamas - A Song For Freedom”

 • Line Up:

  Jon V. - Vocals

  Ravaya - Guitars

  Anthony - Keyboards

  Victor - Bass

  Stelios - Drums

 • Year:

  2017

Read 418 times

Leave a comment