Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kissadjekian@gmail.com

LOCAL HEROES: DISHARMONY - Goddamn the Sun (Iron Bonehead)

Thursday, 02 March 2017 17:17
Published in Local Heroes

Ποτέ δεν είναι αργά, ειδικά αν το λέει η καρδιά σου (και οι συνθέσεις σου)

Γράφει ο Στέφανος Τυροβολάς 

Όταν σχηματίστηκαν οι Disharmony, πίσω στο 1990, εγώ ήμουν 5 και τελείωνα το νηπιαγωγείο.

Παιδιά του μεσογειακού κύματος του black εκείνης της περιόδου, κυκλοφόρησαν τρία demo και ένα EP από την υπερ-καλτ Μολών Λαβέ Records, βάζοντας το λιθαράκι τους στη δημιουργία αυτού που ονομάζουμε σχηματικά (αλλά και ουσιαστικά) ελληνικό black metal ήχο. Μυστικιστική- occult ατμόσφαιρα, ανατολίτικες-παραπονιάρικες μελωδίες, mid-tempo ρυθμοί με ξεσπάσματα ταχύτητας.

Οι Disharmony διέλυσαν το 1995 και μέχρι πέρυσι δεν είχαμε νέα τους, όπου και επανά-κυκλοφόρησαν το σύνολο των δουλειών τους. Αυτή η επανεμφάνιση οδήγησε (πιθανότατα) στη δημιουργία νέου υλικού, και να που βρισκόμαστε, 27 ολόκληρα χρόνια μετά την εκκίνηση της μπάντας, μπροστά σε μια νέα δουλειά.

Και είναι καλή.

 

Πιο heavy-μεταλλάδικη στην νοοτροπία, αλλά πήχτρα στο σκοτάδι. Πιστή στο πνεύμα του originated ήχου (ελληνικό, μελωδικό black), αλλά με πινελιές από εδώ και από εκεί, που εκπλήσσουν (ακούω φόρο τιμής στους Warlord στο εναρκτήριο riff του ''Praise the Fallen'' ή είναι ιδέα μου;).

Ως επί το πλείστων ακολουθούν τη φόρμα του mid-tempo songwriting, αλλά με αρκετές επιθετικές στιγμές, οπού το ξύλο πέφτει ανελέητο (Elochim), αν και τα σημεία που απογειώνεται το πράγμα, είναι τα επικά περάσματα. Πόσο πορωτικό είναι το κύριο θέμα του ''The Voice Divine''!
Αντίθετα θα μπορούσε να λείπει η εισαγωγή στο Third Ressurection, που όσο να είναι μια μικρή θυμηδία την προκαλεί. Βέβαια το κομμάτι κλείνει με ένα παλιακό black-thrash riff που δίνει εντολή για ξύλο και είναι ξυραφιά.

Δώστε βάση επίσης στην doom-ια, τον καλπασμό και το μπάχαλο που ακολουθεί, στο Gates of Elthon. Μπορεί να εξελιχθεί σε συναυλιακό ύμνο.

Συνολικά αξίζει την προσοχή σας και παραπάνω. Είναι ένας εξαιρετικός δίσκος ελληνικού black metal, με τις μελωδιες του, με την ατμόσφαιρά του, με τα όλα του. Και είναι σημαντικό ο,τί προέρχεται από μια μπάντα που επανήλθε, 20 χρόνια μετά!

Αυτό είναι κατόρθωμα.

Αλλά αν πιστεύεις σε αυτό που κάνεις, το κάνεις καλά.

Welldone λοιπόν, και ας μην είχα μάθει να διαβάζω ακόμα, όταν ξεκίνησαν.

 

Δώστε βάση https://soundcloud.com/iron-bonehead-productions/disharmony-elochim


Βρείτε τους Disharmony στο facebook

https://www.facebook.com/disharmony666/?fref=ts

 • Album:

  ''Goddamn the Sun"

 • Line Up:

  Damien King III :  Vocals

  Deathstalker: Guitars

  Echetleos: Bass

  N.C.M: Piano/Keyboards

 • Year:

  2017

Read 700 times

Leave a comment