Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kissadjekian@gmail.com

LOCAL HEROES: OP3 FEAT. RUNES – “AWSS” (AUTUMN.WINTER.SPRING.SUMMER) (Fluttery Records)

Thursday, 27 April 2017 17:51
Published in Local Heroes

Η Ελληνική εκδοχή των κινηματογραφικών No-Man

Γράφει ο Χρήστος Κισατζεκιάν

Δεν είμαστε μονάχα εμείς που ακολουθούμε κατά πόδας τον άσβεστο Steven Wilson (σε όποια γωνιά της καλλιτεχνικής έκφρασης κι αν βρίσκεται) που γνωρίζουμε, ακολουθούμε έως και αγαπάμε πολύ την δημοφιλέστατη & πολύχρονη συνεργασία του με τον «σκοτεινό» συνοδοιπόρο του Tim Bowness επ’ ονόματι No-Man. To αισθησιακό art/pop/ambient ντουέτο άλλωστε μετρά πλάκα-πλάκα τριάντα συναπτά έτη προσφοράς, έχοντας καταθέσει δεκαπέντε έργα μικρής και μεγάλης διάρκειας που θέλουν το λυρικό project να χαρακτηρίζεται από το ιστορικό μουσικό έντυπο “Melody Maker” ως «πιθανότατα το πιο σημαντικό Αγγλικό σχήμα που εμφανίστηκε μετά τους The Smiths»!

 

Εδώ και δύο μόλις μήνες λοιπόν αποκτήσαμε και μεις οι Ελλαδίτες τη δική μας εκδοχή/απάντηση σε όλα τα παραπάνω. Ως τώρα οι αμετανόητοι της λυρικής πλευράς του art rock είχαμε αποκτήσει γνώση του ντόπιου μουσικού πειράματος Op3 που έχει δηλώσει το παρών εδώ και τρία χρόνια στο Αγγλόφωνο μουσικό γίγνεσθαι της χώρας μας, έχοντας ήδη καταθέσει το 2015 ένα μεγάλης διάρκειας έργο ως πολυπληθές σχήμα (δείτε την περσινή μας παρουσίαση). Όμως στο φετινό παρουσιαζόμενο ep “Autumn.Winter.Spring.Summer” βρίσκουμε μονάχα τον Δημήτρη Μητρόπαπα να αναλαμβάνει τούτη τη φορά όλα τα όργανα μόνος, με εκλεκτό προσκεκλημένο στους Λακωνικούς στίχους και τα αλλόκοσμα, αιθέρια φωνητικά τον Harry Selevos, a.k.a. Runes.

Το μινιμαλιστικό soundtrack των μοναχικών μας στιγμών κυκλοφόρησε επίσημα από την Fluttery Records στις 3 Μαρτίου, με το όλο artwork να προϊδεάζει επακριβώς το ποιόν του μελαγχολικού εγχειρήματος. Εδώ τα κλασικά έγχορδα συναντούν την ηλεκτρονική τεχνολογία αιχμής και ο βουβός διάολος τους εναλλάσσεται με στιγμές ονειρικές όπου η ανθρώπινη φωνή ψελλίζει τα άκρως απαραίτητα…

 

Το “AWSS” ήρθε για να μας δείξει αλλιώς κι αλλιώτικα την εναλλαγή των τεσσάρων εποχών. Ήρθε για να συντροφεύει την ηθελημένη μας απομόνωση όταν τη χρειαζόμαστε, ως τέλεια ηχητική υπόκρουση που καλύπτει τους καθημερινούς, άχαρους θορύβους που μας σκλαβώνουν. Ήρθε για να μείνει, ως άλλη μια αγαπημένη επιλογή της δισκοθήκης των αμετανόητα ρομαντικών – και όχι μόνο!

Ο δίσκος είναι διαθέσιμος για αγορά στη διεύθυνση:

https://o-p-3.bandcamp.com/album/awss

Links:

https://www.facebook.com/Op3thiangr/
https://soundcloud.com/op3thiangr
http://omegaproject3.com/
http://www.runesmusic.com/

 • Album:

  "AWSS"

 • Line Up:

  Dimitris Mitropapas (all instruments)

  Runes (vocals)

 • Year:

  2017

Read 784 times

Leave a comment