PAUL O’NEILL (1956-2017)

Tuesday, 11 April 2017 16:46
Published in Never Forgotten

O Paul O'Neill, o δημιουργός και ιθύνων νους των Trans-Siberian Orchestra αλλα και ο επί πολλά χρονιά παραγωγός/μέντορας των Savatage, έφυγε σε ηλικία 61 ετών. Ο μεγάλος αυτός μουσικός παραγωγός, βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του από το προσωπικό του ξενοδοχείου, αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Τιμά ο Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Paul O'Neill ήταν γνωστός μουσικός παραγωγός, μάνατζερ αλλα και σύνθετης, ο οποίος δημιούργησε τους Trans-Siberian Orchestra το 1996.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 23 Φεβρουαρίου το 1956. Μπήκε στον χώρο του Management προωθώντας μουσικά συγκροτήματα, καθώς και στην παραγωγή δίσκων. Έβγαλε από την αφάνεια τους Savatage με την κυκλοφορία του εκπληκτικού άλμπουμ σταθμό στην καριέρας τους ‘’Hall of The Mountain King’’ (1987) και διάφορες ακόμα δουλειές του στην παραγωγή, συμπεριλαμβάνουν τους Aerosmith, Metal Church και Badlands (το εκπληκτικό συγκρότημα του κιθαρίστα Jake E. Lee).

 

Στην πορεία, ανέπτυξε την ιδέα των Trans-Siberian Orchestra - ένα μείγμα ροκ όπερας και κλασικής μουσικής, παίζοντας συναυλίες σε μεγάλα στάδια με ένα τεράστιο ρόστερ μουσικών. Ήταν μια ιδέα που αποδείχθηκε εξαιρετικά επιτυχημένο εμπορικά και καλλιτεχνικά, δίνοντας στον O'Neill την δυνατότητα, να δημιουργήσει και να επηρεάσει ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών.

‘’Είμαστε απλά πολύ τυχεροί - είμαστε το πρώτο συγκρότημα στην ιστορία. που έχει πάνω από 80 μέλη, αλλά στην πραγματικότητα έχουμε πάνω από 400 μέλη, επειδή υπάρχουν πάνω από 340 άτομα επιπλέον σε αυτό το πλήρωμα. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν και δεν εκτιμούν πόσο σημαντικοί είναι σε αυτή την υπόθεση’’, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Paul το 2013.

 

Οι Trans-Siberian Orchestra κυκλοφορήσαν έξι άλμπουμ και ένα EP στην έως τώρα καριέρα τους, μεταξύ του 1996 και 2015, καθένα από τα οποία πιστοποιήθηκαν τουλάχιστον χρυσά. Το ντεμπούτο ‘’Christmas Eve and Other Stories’’ έγινε το πιο επιτυχημένο τους άλμπουμ, πουλώντας περισσότερα από τρία εκατομμύρια αντίτυπα. Η ομάδα αυτή έχτισε τον μύθο της σταθερά, μέσα από τις εντυπωσιακές ζωντανές εμφανίσεις της, γνώστες για τις περίτεχνες και φαντασμαγορικές οπτικοακουστικές συναυλίες, και περιόδευσε σε μεγάλο βαθμό έχοντας στο πλάι του, έναν μακρύ κατάλογο μουσικών καλλιτεχνών.

Τα μέλη των TSO εκφράστηκαν για τον χαμό του, λέγοντας:
‘’Ήταν ο φίλος μας και ο ηγέτης μας - ένα πραγματικά δημιουργικό πνεύμα και μια αλτρουιστική ψυχή. Πρόκειται για μια βαθιά και απερίγραπτη απώλεια για όλους μας. Σας ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή της οικογένειας του Paul τώρα.’’ Το συγκρότημα σε δήλωση είπε επίσης πως ο Paul O'Neill πέθανε από μια ’’χρόνια ασθένεια’’.

Ο θάνατος του Paul O’Neill, δυστυχώς μάλλον σηματοδοτεί το τέλος των Trans-Siberian Orchetsra αλλα αναζωπυρώνει πιθανώς και την μεγάλη επιθυμία του κόσμου, για μια μεγάλη επανασύνδεση των Savatage.

R.I.P. Paul Ο’Neill. Καλό σου ταξίδι!!!

Read 699 times

Leave a comment