Monuments on Facebook

UP THE HAMMERS FESTIVAL 2017 - Stronger Than Ever!

Tuesday, 23 May 2017 14:04
Συντάκτης:
Published in News

Το Up The Hammers Festival είναι ένας θεσμός, ένα γεγονός που αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία από το σύνολο των ομοϊδεατών μου, δηλαδή από όλους εκείνους τους «βλαμμένους» που σε λέξεις όπως “traditional”, “epic”, “power” κ.λ.π. αντίστοιχες ριγούν από συγκίνηση, παθαίνουν παροξυσμό και χάνουν τον κόσμο. Εξάλλου δεν χρειάζεται καλύτερο αποδεικτικό στοιχείο, από το γεγονός πως η προπώληση και εν τέλει η εξάντληση των εισιτηρίων γίνεται μήνες πριν τη διεξαγωγή του φεστιβάλ.

Γράφει ο Δημήτρης Τσέλλος

To Ελληνικό αντίστοιχο του “Keep It True”, δεν έχει να του ζηλέψει απολύτως τίποτα. Μπάντες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα και που έχουν κυκλοφορήσει αξιόλογες πρώτες κυκλοφορίες, ανερχόμενα hot ονόματα, μεγάλες καθιερωμένες μπάντες ως και πραγματικοί θρύλοι, όλοι έχουν παρελάσει από τις τάξεις του UTH και έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήριά τους ενώπιον του φανατικού, αλλά και απαιτητικού ελληνικού κοινού. Και ποιους δεν έχουμε δει, από τις μέρες τους An club και αργότερα στο Κύτταρο: Manilla Road, Omen, Crimson Glory, Virgin Steele, Angelwitch, Titan Force, Heir Apparent, Lethal, Ostrogoth, Domine, Doomsword και ο κατάλογος μακρύς… Να μη ξεχάσω και τα τόσα ελληνικά συγκροτήματα που στάθηκαν ισάξια, και κάποιες φορές ανώτερα, των ξένων, συμπληρώνοντας ιδανικά το όλο πακέτο.

 

Φέτος το Up The Hammers θα φιλοξενηθεί στο Gagarin 205, καθώς τον ευχάριστο πονοκέφαλο της ολοένα και αυξημένης ζήτησης των εισιτηρίων, δεν μπορούσε να τον αντιμετωπίσει πλέον το Κύτταρο. Ο μεγαλύτερος χώρος του νέου venue εγγυάται μια ακόμη καλύτερη διοργάνωση, αν και στον τομέα αυτό η διοργανώτρια ομάδα του φεστιβάλ ουδέποτε άκουσε το παραμικρό παράπονο, αφού όλα δούλευαν ρολόι. Η διαφορά πιστεύω πως θα είναι περισσότερο αισθητή στο merchandise, όπου θα μπορεί κανείς να κάνει τις βόλτες και τις αγορές του πιο άνετα. Και έχει στ’ αλήθεια πολλά «καλούδια» το Up The Hammers να ξέρετε!
Πριν από αυτό το «κολασμένο» διήμερο όμως, έχετε το νου σας αυτό: Στις 25/5 θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τους epic power speed metallers (χαμός) Stormwarrior, τους δικούς μας επικάδες Black Soul Horde, τους thrashers Endless Recovery, τους κλασσικομέταλλους Iniquity και τους Φινλανδούς speedsters Satan’s Fall στο warm up show του An Club.

 

Αυτή τη φορά στο UTH, θα παρακολουθήσουμε ένα από τα καλύτερα line ups όλων των ετών. Πάρτε ανάσα. Τη Παρασκευή, πρώτη μέρα του φεστιβάλ, θα ανοίξουν την αυλαία οι epic doomsters Monasterium, θα ακολουθήσουν oι power thrashers Resistance και κατόπιν οι δικοί μας Diviner, που αποτελούνται από εκλεκτά μέλη της ελληνικής σκηνής. Συνέχεια με το νέο δυνατό όνομα στο χώρο του NWOTHM, τους Night Demon, ενώ τη πρώτη μέρα θα κλείσουν (κατά σειρά εμφάνισης), τρεις θρύλοι: οι Attacker, οι Tyrant και τέλος ο Ross the Boss με τη προσωπική του μπάντα, στην εμφάνιση του οποίου θα ακουστούν μόνο μεγάλα τραγούδια από τη χρυσή εποχή των Manowar!

 

Το Σάββατο, ξανά δυναμική αρχή με επικό doom από τους Lord Vigo, παραδοσιακό heavy από τους Blizzen και επιστροφή των Ιταλών Holy Martyr για μια ακόμη εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους και ατόφιο επικό ήχο. Οι cult ήρωες Thrust θα μας έρθουν από το Σικάγο διανύοντας δεύτερη νιότη, ενώ το NWOBHM που δεν θα μπορούσε να λείπει από τη γιορτή αυτή, στέλνει ως εκπροσώπους του τους ιστορικούς Mythra. Προτελευταία μπάντα οι δικοί μας Innerwish (δεν χρειάζονται συστάσεις φυσικά) και headliners οι θρυλικοί και προσφάτως επαναδραστηριοποιημένοι Cirith Ungol, στη δεύτερη μόλις συναυλία της καριέρας τους επί ευρωπαϊκού εδάφους!
Όπως βλέπετε και στην ειδική αφίσα, θα υπάρχουν και signing sessions απ’ όλες τις μπάντες για να φέρετε cd, δίσκους, κασσέτες, μπλούζες ή και γω δεν ξέρω τι προς υπογραφή, να γνωριστείτε και να φωτογραφηθείτε με τους αγαπημένους σας μουσικούς και να νιώσετε ακόμη πιο «μέσα» σε όλη αυτή τη γιορτή!

 

Μια μέρα μετά το festival, στις 28 του μηνός, θα έχουμε το after party. Οι Ιταλοί Angel Martyr, οι συμπατριώτες μας Thelemite, Valor και οι επίσης δικοί μας Dexter Ward ως headliners, θα κλείσουν ιδανικά ένα απίθανο 4μερο. Όσοι επιζήσουμε, θα πούμε τις εντυπώσεις μας αφού γυρίσουμε από το service!
Η διοργανώτρια αρχή έχει το know how, το An club έτοιμο και μπαρουτοκαπνισμένο, το Gagarin 205 είναι φιλόξενο και ιδανικό μέρος για το UTH, το billing τρομερό.

Χαμός θα γίνει όπως κάθε φορά, είμαι σίγουρος. Τα λέμε εκεί!

Read 446 times

Leave a comment