ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ LEMMY!

Saturday, 26 August 2017 07:37
Συντάκτης:
Published in News

Προϊστορικός κροκόδειλος ονομάζεται Lemmy!

Μεταδίδει η Σοφία Γεωργούση

Βρετανοί επιστήμονες πρόσφατα ανακάλυψαν ιδιαίτερα επικίνδυνο προϊστορικό κροκόδειλο της Ιουρασικής περιόδου. Τι πιο πρωτότυπο, λοιπόν, από το να τον ονομάσουν Lemmy υπό τον frontman των Motorhead –φυσικά- Lemmy Kilmister ; Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο μουσικός θρύλος δεν ήταν και το καλύτερο παιδί.

Ο λεγόμενος Lemmysuchus έζησε πριν από περίπου 164 εκατομμύρια χρόνια στη Μεσαία Ιουρασική περίοδο, κοινώς στην εποχή των δεινοσαύρων. Με συνολικό μήκος 5,8 μέτρα και κρανίο που συμπληρώνει από μόνο του ένα μέτρο, ο “Lemmy” ανήκε για έναν αιώνα σε λάθος κατηγορία κροκοδείλων. Έπειτα από πρόσφατη επανεξέταση κλήθηκε διαφορετικό ζώο και αποτελεί πλέον ξεχωριστό είδος. Εξ ’ου και η ανάγκη καινούριας επιστημονικής ονομασίας.

 

Σε αντίθεση με τους κροκόδειλους της εποχής, ο Lemmysuchus είχε πλατιά κοφτερά δόντια στοχεύοντας σε θαλάσσιες χελώνες και όχι ψάρια ως τροφή. Επομένως, δικαίως πιθανολογείται ο μεγαλύτερος παραθαλάσσιος θηρευτής της εποχής του κατά την παλαιοντολόγο Michela Johnson. Παράλληλα, η έφορος του Εθνικού μουσείου Lorna Steel, από την οποία και προήλθε η ιδέα μετονομασίας, αναφέρθηκε στον κροκόδειλο ως «ένα από τα πιο απειλητικά πλάσματα που κατοίκησαν τον πλανήτη».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας της Βρετανίας, η γραφική αναπαράσταση του Lemmysuchus obtusidens περιέχει λεπτομέρειες σχετικές με τους Motorhead και το logo της μπάντας.
Πέρυσι, οι πιέσεις των fans του εν λόγω συγκροτήματος να ονομαστεί ένα από τα 4 χημικά στοιχεία που ανακαλύφθηκαν “Lemnium” , δεν καρποφόρησαν. Όμως ποτέ δεν είναι αργά.

Όπως φαίνεται, ο Kilmister που απεβίωσε στα 70 του χρόνια έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, εξακολουθεί να γράφει ιστορία – ή τουλάχιστον να συνεισφέρει σε αυτήν.

 

Read 872 times

Leave a comment