BLACK COUNTRY COMMUNION: “BCCIV” - Ο πολυαναμενόμενος νέος δίσκος έρχεται τον Σεπτέμβριο!

Monday, 28 August 2017 06:00
Published in News

Phoenix Rising

Μεταδίδει ο Νίκος Παπαδόπουλος 

Οι Black Country Communion ή αν προτιμάται το μεγαλύτερο Supegroup που έχει να επιδείξει η νέα μας εποχή, επανέρχεται στο προσκήνιο μετά από απουσία πέντε ετών περίπου. Η Αγγλοαμερικανική υπέρ-ομάδα, που αποτελείται από τους Glenn Hughes, Jason Bonham, Derek Sherinian και Joe Bonamassa, ηχογράφησαν και ολοκλήρωσαν το πολυαναμενόμενο τέταρτο άλμπουμ ‘'BCCIV'’ μέσω της Ολλανδικής εταιρίας Mascot Records που είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στις 22 Σεπτεμβρίου.

 

Το “BCCIV” είναι και το πρώτο studio album του συγκροτήματος από το “Afterglow” (2012), έπειτα από το πάγωμα και την παύση του σχήματος που συμφωνήθηκε, εξαιτίας μουσικών διαφορών. Τα μέλη πάντα σύμφωνα με δίκες τους δηλώσεις, δεν ήρθαν σε προσωπική ρήξη μεταξύ τους, αλλά οι μουσικές διαφορές και οι προτεραιότητες του καθενός εκείνη την εποχή δυσκόλευαν την κατάσταση και δημιούργησαν τα προβλήματα. Γι’ αυτό και προτίμησαν να παγώσουν το σχήμα και όχι να το διαλύσουν, αφήνοντας τα πράγματα να κυλήσουν ήρεμα και μόνα τους, έτσι ώστε να επανέλθουν την κατάλληλη στιγμή. Στο μεσοδιάστημα της αδρανείας των BCC, όλα τα μέλη ασχολήθηκαν με τις προσωπικές τους δουλειές και τα υπόλοιπα projects που προέκυψαν. Έτσι χρόνο με τον χρόνο, αναζωπυρώθηκε και η επιθυμία τους για ένα νέο δίσκο, αφήνοντας πίσω τους τις όποιες διαφορές. Εμείς φυσικά αναρωτιόμασταν για το τι πραγματικά έγινε τότε και χάθηκε έστω και προσωρινά ένα τόσο αξιόλογο συγκρότημα. Κάλιο αργά παρά ποτέ όμως και να που είμαστε εδώ να γράφουμε για τον νέο πολυαναμενόμενο δίσκο.

Η BCC όλα αυτά τα χρόνια πέρα από τα όποια θέματα, καλλιέργησαν συγχρόνως και συντήρησαν μια καλή φήμη, δείχνοντας έτσι πως δεν ήταν μόνο καταπληκτικοί συνθέτες, αλλά πάνω από όλα ήταν μια ζωντανή και ισχυρή σύμπραξη μεγάλων μουσικών με ανθρώπινες αδυναμίες αλλά και τρομερή αφοσίωσή στη δουλειά τους, για να καταλάβουμε εν τέλει πως τα προβλήματα προέκυψαν στην ουσία από την προθυμία τους να αμφισβητήσουν και να παρακινήσουν ο ένας τον άλλον να δημιουργήσει την καλύτερη μουσική που μπορεί. Έτσι το αντιλήφτηκα τουλάχιστον ο ίδιος αλλα και αρκετός κόσμος.

 

Η πρωτοβουλία για την επανεκκίνηση και την δημιουργία ενός νέου άλμπουμ ήρθε από τον Joe Bonamassa, ο οποίος ήλθε σε επαφή με τους υπόλοιπους συνοδοιπόρους του το 2016 για να δει αν πράγματι ήταν έτοιμοι να επιστρέψουν όλοι μαζί στο στούντιο, για να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν υπερπηδώντας τα εμπόδια και να γράψουν ένα τέταρτο άλμπουμ. Ο Joe εκφράστηκε πάνω σε αυτό το σημαντικό θέμα: "Ένιωσα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για τους Black Country Communion να επιστρέψουν στο στούντιο και να γράψουν ένα καινούριο άλμπουμ. Όταν ήρθα σε επαφή με τον Glenn, τον Derek και τον Jason, αμέσως συμφώνησαν. Ο χρόνος ήταν ο σωστός."

Για μια ακόμη φορά την παραγωγή επιμελήθηκε ο «πολύς» Kevin Shirley, όπως και στα τρία προηγούμενα επιτυχημένα άλμπουμ του συγκροτήματος. Και μια πληροφορία που δεν γνωρίζει αρκετός κόσμος, είναι πως ο Kevin Shirley είχε την ιδέα να βάλει τους Hughes και Bonamassa σε μια μπάντα σε πρώτη φάση, όταν και τους παρακολούθησε να παίζουν και να τζαμάρουν μαζί επί σκηνής στο Los Angeles το Νοέμβριο του 2009 και θεωρείται το ανεπίσημο «πέμπτο μέλος» της ομάδας.

Ο νέος δίσκος περιέχει 10 τραγούδια και θα κυκλοφορήσει ως είθισται τα τελευταία χρόνια σε CD, διπλό gatefold βινύλιο αλλά και σε μια περιορισμένη έκδοση βινυλίου σε πορτοκαλί χρώμα. Μόνο στις εκδόσεις των βινυλίων όμως θα υπάρχει και ένα έξτρα τραγούδι που φέρει τον τίτλο “With You I Go”.

BCCIV Track listing:

1. Collide
2. Over My Head
3. The Last Song For My Resting Place
4. Sway
5. The Cove
6. The Crow
7. Wanderlust
8. Love Remains
9. Awake
10. When The Morning Comes
11. With You I Go (Bonus Track on Vinyl Only)


Line up:

Glenn Hughes (Bass), Jason Bonham (Drums), Derek Sherinian (Keyboards), Joe Bonamassa (Guitars)

Discography:

Black Country Communion (2010)
Black Country Communion 2 (2011)
Afterglow (2012)
BCC IV (2017)

 

Read 477 times

Leave a comment