28 Greek Metal Artists: “Future World” (Pretty Maids cover)

Wednesday, 24 June 2020 15:46
Published in News

Έστω και μεταχρονολογημένα, η μνεία εκ μέρους μου κερδήθηκε από τα αποδυτήρια κιόλας! Και τούτο γιατί κάθε που νιώθω πως γίνεται κάτι ανιδιοτελώς, χειροκροτώ.

Τιμά ο Χρήστος Κισατζεκιάν

Ναι. Είναι γνωστό πως η φιλία μου με τον Ντενάκο πάει πολύ πίσω, στο 2003, τότε που προσχώρησε στους Infidel προφέροντας τα μέγιστα και γίναμε μονομιάς συνοδοιπόροι. Όμως μετά από τριάντα χρόνια στη μουσική δημοσιογραφία, πιστεύω πως έχω αποδείξει πολλάκις πως όπως θα τιμήσω τον φίλο μου, έτσι θα υποκλιθώ και στον «εχθρό» μου άπαξ και προσφέρει κάτι σημαντικό! Κι εδώ, εν τω μέσω του άχαρου έως και καταστροφικού εγκλεισμού μας, ο άσβεστος Κωστόπουλος μάζεψε γνωστούς έως και επώνυμους της ντόπιας μεταλλικής κοινότητας, έστω και εξ’ αποστάσεως, διαδικτυακά, διασκευάζοντας τον αγαπημένο ύμνο των αγαπημένων μας Pretty Maids. Σκοπός του; Να ξεκουνηθούμε δημιουργικά ρε! Τι άλλο; Μου’ πε και μένα μα με πέτυχε να τρέχω με τη μητέρα μου στις κλινικές….

Πρόλαβα και άκουσα κάτι κους κους για αυτοπροβολή και προχειρότητα και γέλασα γοερά. Η πορεία του Ντένη ξεπερνά τις τρεις δεκαετίες παίδες, από πού κι ως πού την έχει ανάγκη;;; Υπήρξε ιδρυτικό μέλος σχημάτων που ακόμη προσφέρουν «θέαμα». Όσο για την "κακή ποιότητα ήχου & εικόνας"… τη στιγμή που εξαρχής, εκ των πραγμάτων, ο κάθε συμβαλλόμενος θα έστελνε τη δική του «πινελιά» με τα έως και πενιχρά μέσα που είχε στη διάθεσή του, τι τσαμπουνάς ρε μπαγλαμά;;; Ποιος τολμά να κρίνει κάτι τόσο αυθεντικό; Να σου πω ποιος. Ο γνωστός Ελληνάρας που όλοι μας «αγαπάμε». Αυτός που όντας ξαπλωμένος στον καναπέ, προτιμά να δει τη δική σου αγελάδα να πεθαίνει από το να φροντίζει τη δική του!... Έλα τώρα σε παρακαλώ.

Όμως δες εδώ τι έγραψε ο ίδιος για όλο αυτό το εγχείρημα. Και φυσικά, πάνω από όλα, άκου τη διασκευή που οι ίδιοι οι Maids επευφήμησαν δημοσίως.
Και εις ανώτερα φίλε, πάντα τέτοια!

(Δελτίο Τύπου)

Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, δεν έχουν σημασία οι αποστάσεις που χωρίζουν τους ανθρώπους, και η δίψα για μουσική και δημιουργία δε σταματά.

Υπάρχει μια αρχαία φράση που λέει το εξής: «αργία μήτηρ πάσης κακιάς»
Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση μιλάνε για κάτι καλό

Η όλη ιδέα προέκυψε ένα πρωινό, ξαφνικά, εν μέσο της πανδημίας του κορονοϊου. Χωρίς πολύ σκέψη, παίρνω τηλέφωνο τον Σάββα και του λέω την ιδέα. «Μπορείς να βοηθήσεις στην μίξη του ήχου και εγώ να ασχοληθώ με την οργάνωση του κόσμου, και το βίντεο?». «Μέσα!!! Έτσι και αλλιώς όλη μέρα μέσα στο studio μου την βγάζω», μου απαντάει. Ύστερα ξεκινάνε τα τηλέφωνα και τα μηνύματα στους απανταχού φίλους-μουσικούς ανά την Ελλάδα. Ναι, μέσα, γουστάρω, γαμώ, ήταν μερικές από τις απαντήσεις

Επόμενο βήμα, να δώσω τις σχετικές οδηγίες όσο αφορά το τεχνικό κομμάτι του πράγματος. Ένα πλάνο από το κινητό και ήχος από μια κάρτα ήχου όσο καλύτερα γίνετε στο συγκεκριμένο σημείο που θα σας πω. Και επόμενο, το στήσιμο του τραγουδιού στο προσωπικό μου home studio. Δεν πρέπει να ξεφύγω πολύ από την αρχική εκτέλεση αλλά να βάλω και ένα trademark δικό μου, σκέφτηκα. Πιάνω κιθάρα και ξεκινάω το στήσιμο. Μετά η μοιρασιά του τραγουδιού σε όλους για να μπορέσουν να πατήσουν επάνω και να γράψουν. Το κινητό και το messenger να παίρνουν φωτιά για να γίνουν οι κατάλληλες εξηγήσεις στους μουσικούς. Ακολούθησε η συγκέντρωση του υλικού από όλους και ένα post production από μένα για να έχω μια εικόνα που βαδίζουμε. Μόλις είδα ότι όλα είναι οκέι, αρχίζω και στέλνω τα ηχητικά μέρη στον Σάββα και εγώ ασχολούμαι με εικόνα.

Ύστερα από πολλές πολλές ώρες και ξενύχτι ιδού το αποτέλεσμα που για μένα προσωπικά δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με την ποιότητα, γιατί έτσι και αλλιώς έγινε από το σπίτι τους καθένα ξεχωριστά.
Έχει να κάνει με το ότι και να συμβεί, η ανάγκη για επικοινωνία με τους ανθρώπους δεν διακόπτεται από τίποτα και ότι η δίψα για μουσική δεν σταματάει ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές που μπορεί να έρθουν!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και μπράβο σε όλους αυτούς που έβαλαν την πινελιά τους στο τραγούδι και βέβαια τους φίλους και αδερφούς Σάκη Αναστασιάδη, Σάββα Μπετίνη και Νάντια Βλαχοπούλου που με στήριξαν με τον τρόπο τους σε αυτή την προσπάθεια.

Μπάμπης Τσολάκης
Κώστας Αλεξάκης
Τάσος Κροκόδειλος
Τάσος Λάζαρης
Στέλιος Βέντας
Νάντια Βλαχοπούλου
Μαρία Γαλιάτσου
Αλεξία Χριστοπούλου
Διονύσης Χριστιδουλάτος
Θωμάς Τραμπουράς
Θωμάς Γισδάκης
Φώτης Βενάρδος
Μίλτος Τζαλαγιάννης
Βασίλης Σούλας Courier
Βασίλης Ζομπολας
Ηλίας Λογγινίδης
Δημήτρης Πατσουρης
Δημήτρης Χαρίσης
Μάριος Ηλιόπουλος
Κώστας Κρίκος
Μανώλης Τσίγγος
Κώστας Κοσκινάς
Σάββας Μπετίνης
Θέμης Κατσιμίχας
Σάκης Αναστασιάδης
Γιάννης Αναγνώστου
(Denis) Δημοσθένης Κωστόπουλος

Project by Denis Kostopoulos
Video Editing & Recording by Denis Kostopoulos at N-SIDE Studio
Mixed & Mastered by Savvas Betinis at S.I.A Recordings
Spesial Thanks to
Savvas Betinis .Nadia V. and Sakis Anastasiadis for the support

 

Listen HERE:

https://www.youtube.com/watch?v=LGYL6QQGT5g

 

Read 576 times

Leave a comment