IRON MAIDEN & AIRBOURNE: Σύμπραξη Ολυμπιακών Διαστάσεων στο Ο.Α.Κ.Α.

Monday, 11 July 2022 18:14
Συντάκτης:
Published in News

Στην εποχή του internet, της εύκολης και γρήγορης πρόσβασης στην πληροφορία (άσχετα αν πολλές φορές αυτή αποδεικνύεται… μούφα) δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα πλέον που να μπορείς να πεις για ένα επικείμενο live των Iron Maiden, χωρίς να έχεις σοβαρότατες πιθανότητες να γίνεις απολύτως προβλέψιμος και να ξεστομίσεις τα απολύτως τετριμμένα.

Μεταδίδει και προτρέπει ο Πάνος Φαρόπουλος

Το playlist τους μάλλον είναι ήδη γνωστό στους περισσότερους (σε τέτοιες ηλικίες, τα συγκροτήματα τείνουν να εκπλήσσουν τους οπαδούς τους όλο και λιγότερο όσον αφορά στο playlist τους, προτιμώντας τον πιο ασφαλή δρόμο της σιγουριάς), αν και πρέπει να ομολογήσω ότι δεν μπήκα καν στον κόπο να το ψάξω. Ε, ας μείνει και κάτι σαν έκπληξη της τελευταίας στιγμής.

Αν όμως έχεις δει για πρώτη φορά τους Maiden το 1988, τότε, ναι μεν έχεις την ατυχία να θεωρείσαι πλέον ένας γεροροκάς (πίσω και σας έφαγα!), έχεις όμως ταυτόχρονα και την τύχη να ξαναπολαύσεις μια μπάντα με την οποία μεγάλωσες. Nα συγκρίνεις το τότε με το τώρα, να επανεκτιμήσεις τον χρόνο που πέρασε μέσα από ένα μουσικό πρίσμα, το οποίο περιλαμβάνει και το συγκρότημα, φέρνοντας στο νου σου πώς ήταν και πώς είναι σήμερα (οκ, ζάμπλουτοι είναι βασικά) και ταυτόχρονα πώς ήσουν και πώς είσαι κι εσύ.

Γενικά, δεν υπήρξα ποτέ φαν της νοσταλγίας και των “nostalgic acts” στα οποία πολλά συγκροτήματα του παρελθόντος καταλήγουν να είναι πλέον. Μέσα τον καταιγισμό απόψεων, αντεγκλήσεων, χτζμτλδν και κλγδν που σαρώνουν τα ιντερνέ, τουλάχιστον αυτό δεν μπορείς να το καταλογίσεις στους Maiden: δεν παίζουν απλώς για τη νοσταλγία. Βαράνε στο ψαχνό κι όποιον πάρει ο χάρος! Το μόνο που ελπίζω είναι να παίξουν τραγούδια που… ξέρω.

Κι όσο για τους Airbourne, θεωρώ ότι θα είναι πιθανότατα ένα εξαιρετικά ευχάριστο intro για μια δυνατή συναυλία. Έχουν τσαγανό. Έχουν rocknroll νεύρο. Έχουν και τα τραγούδια που θα κάνουν το κοινό να φωνάξει. Απομένει μόνο να αποδείξουν οι ίδιο ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο αυτό έργο. Τους έχουν επιλέξει όμως οι Maiden για το ρόλο του support, πράγμα που σημαίνει α) ότι οι Airbourne έχουν ήδη περάσει τα τεστ και β) ότι έπεσα στην τετριμμένη μπουρδολογία που ανέφερα στην αρχή.

Καμιά φορά καλό είναι να μη μιλάς (ή γράφεις), αλλά να απολαμβάνεις ένα live των Maiden με μια (μία τρόπος του λέγειν) μπυρίτσα στο χέρι. Για πάμε…

Ακολουθούν οι ώρες εμφάνισης όλων των συγκροτημάτων που θα εμφανιστούν το Σάββατο 16 Ιούλιου στο Ολυμπιακό Στάδιο στη μεγαλειώδη επιστροφή των Iron Maiden στην Ελλάδα:


⚠ Σε συνεργασία με τον ΗΣΑΠ επεκτείναμε τα δρομολόγια των συρμών προς Πειραιά και Κηφισιά, τα οποία θα εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό μετά το τέλος της συναυλίας. Ακολουθούν τα δρομολόγια όπως έχουν καθοριστεί από τον σταθμό Ειρήνη.
?Από Ειρήνη προς Πειραιά: 23:05 - 23:15 - 23:27 - 23:39 - 23:43 - 23:52 - 00:09 - 00:24 - 00:39 (το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα έχει τερματικό στην Ομόνοια)
?Από Ειρήνη προς Κηφισιά: 23:00 - 23:11 - 23:21 - 23:32 - 23:42 -23:53 - 00:03 - 00:14 - 00:26 - 00:39 - 00:56
⚠ Παράλληλα κατόπιν αιτήματος μας, η διοίκηση του ΗΣΑΠ μας εξασφάλισε κι επιπλέον ενισχυτικούς συρμούς η δρομολόγηση των οποίων θα πραγματοποιείται εμβόλιμα ανάμεσα στους προγραμματισμένους συρμούς για την διευκόλυνση και την εξυπηρέτηση του πολυάριθμου κοινού.

Read 148 times

Leave a comment