SL THEORY – THE “SIERRA” ORCHESTRAL SESSION

Tuesday, 13 December 2016 19:52
Published in News

Όταν τα τρελά σου όνειρα γίνονται πραγματικότητα, νιώθεις για λίγο Αθάνατος. Νιώθεις Θεός.

Γράφει ο Χρήστος Κισατζεκιάν

Συνειδητά εκλείπει το επίρρημα «πιο» πριν το «τρελά» στο υπότιτλο. Και τούτο γιατί μετά από τριάντα χρόνια που έχω την τύχη να είμαι φίλος & αδελφός του Σωτήρη Λαγωνίκα, μπορώ με βεβαιότητα να δηλώσω πως δεν έχω γνωρίσει προσωπικά πιο αχαλίνωτο και αμετανόητο οραματιστή από αυτόν τον χαρισματικό μουσικοσυνθέτη/στιχουργό! Με άλλα λόγια, τούτος ο πολυοργανίστας αποτελεί την πεμπτουσία μιας στάσης ζωής που υποστηρίζει πως «στα όνειρα, καθότι όνειρα, ΔΕΝ χωρούν εκπτώσεις και πρέπει να τα θέλουμε ΤΕΡΑΣΤΙΑ»… Όπως σε βλέπω και με βλέπεις το λοιπόν, ο Σωτήρης δεν θα ησυχάσει αν δεν πατήσει επί σκηνής του Royal Albert Hall με κάποιο του project, με καλεσμένους όπως οι Steve Walsh, Lou Gramm, Mark Farner, John Lawton...μη συνεχίσω!

Το μυστικό του; Μα για σκέψου. Ακόμη κι αν δεν τα καταφέρει ποτέ, α) θα είναι καλά με τη συνείδησή του πως έκανε ότι μα ότι περνούσε από το χέρι του παρότι εγκλωβισμένος στο Ελληνιστάν και β) εντωμεταξύ θα έχει ήδη ζήσει μες το κεφάλι του μεγάλο μέρος του ονείρου αυτού, επί των διαδικασιών. Ο πηγαιμός για την Ιθάκη μάστορες- μεγάλη αλήθεια.

 

Δεν μπορώ λοιπόν να θυμηθώ με ακρίβεια εδώ και πόσα χρόνια μου εκμυστηρευόταν κάθε τόσο ανάμεσα σε άλλα τρελά και τούτη την ονείρωξη που ετοιμάζει πυρετωδώς από το Σεπτέμβρη και δώθε. Κι αν η απόφασή του τον περασμένο Μάϊο να σταματήσει από το σχήμα των Double Treat που παρέα γεννήσαμε το 2012 με βρήκε άναυδο, με το που έμαθα τι κλείδωσε το στόχαστρό του, πέταξα από τη χαρά μου! Πόσο μάλλον αφού δίπλα του έχει αγαπημένους κοινούς φίλους & συνοδοιπόρους όπως οι δυο κιθαρισταράδες, ο Γιάννης Νίγδελης (Double Treat) και Αλέξης Φλούρος (What’s the Buzz?), μα και το διαμαντάκι που, ναι, εγώ ανακάλυψα φέτος καλύπτοντας συναυλία στο «Κύτταρο»: τον πηγαίο & ταλαντούχο Μιχάλη Καρασούλη στα φωνητικά. Το δυναμικό, τεχνοκρατικό session team συμπληρώνουν καίρια δύο νέες (και για τον ίδιο τον ηγέτη) μεταγραφές, ο Μάνος Γαβαλάς στα πλήκτρα και ο Χρήστος Κόλλιας στο μπάσο.

Όμως τι είπα πιο πάνω;;; Όχι. Δεν τελειώνει εδώ το ζωντανό (πλέον) παραμύθι. Τέσσερεις λαμπρές φωνές χτίζουν τα πολυεπίπεδα δεύτερα φωνητικά των μεγαλεπήβολων συνθέσεων: οι Μαργαρίτα Παπαδημητρίου, Κάντια Μπουζιώτη, Χριστίνα Αλεξίου και Αλέξανδρος Λουζιώτης.

Μη βιάζεσαι είπα, έχει κι άλλο!

 

Καμεράτα που ενορχηστρώνει και διευθύνει ο μαέστρος Γιάννης Αντωνόπουλος με δέκα έγχορδους πλαισιώνει και εμπλουτίζει μεγαλεπήβολα έως και ονειρικά τις αφιονισμένες συνθέσεις που επέλεξε ο Λαγωνίκας από το album “Progressively Dark” με τα τραγούδια “Sickening my Mind” & “See”, συμπληρώνοντας τούτο το live studio session που έλαβε χώρα στο θρυλικό studio “Sierra” με το “Saints & Sinners, Fakes & Heroes” από το “SL Theory I”.

Ψιτ. Έχει κι άλλο.

Κινηματογραφικό συνεργείο απαθανάτισε τούτο το εξαντλητικό δωδεκάωρο της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου, με σκοπό την δημιουργία ισάριθμων video clips.

 

Κι όμως, το όλο πράγμα δε σταματά ΟΥΤΕ εδώ!!!

Τα τρία clips θα χρησιμεύσουν μεταξύ άλλων και ως προπομπός, ως “teaser” της (τουλάχιστον) 90λεπτης παρουσίασης μιας επιλεγμένης ανθολογίας των παραπάνω projects επί σκηνής του “Passport-Κεραμεικός”.

Στις 3 Μαρτίου του 2017.

Με όλους τους προαναφερθέντες παρόντες. Ναι. Με την Καμεράτα! Και το κινηματογραφικό συνεργείο! Και εμού του ιδίου ως φωτογράφου. Θεωρώ πως κατάλαβες ήδη το τελευταίο τμήμα της ονείρωξης: η συναυλία θα καταγραφεί οπτικοακουστικά ώστε να κυκλοφορήσει σε κάθε format!...

Όταν τα τρελά σου όνειρα γίνονται πραγματικότητα, νιώθεις για λίγο Αθάνατος. Νιώθεις Θεός. Όταν όμως δε σταματάς να χτίζεις και να πραγματοποιείς τα τρελά σου όνειρα, τότε τι είσαι άραγε;

Photos by Chris Kissadjekian / www.livephotographs.com

 

 

Read 1057 times

Leave a comment