Τούτη η μόνιμη στήλη θα αποτελέσει το δικό σας «βήμα» στον μουσικό μας ιστότοπο! Με άλλα λόγια θέλουμε να διαβαστούν οι δικές σας ανησυχίες, οι απόψεις, οι προβληματισμοί μα και τυχών σημαντικά νέα που μας έχουν διαφύγει και αφορούν το Rock’n’Roll ως μουσικό κίνημα/ιδίωμα.

Στείλτε τα κείμενά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kissadjekian@gmail.com ή kissadjekian@rocknrollmonuments.gr και εμείς θα επιλέγουμε τα πιο ενδιαφέροντα, με πρώτιστο σκοπό να τα τιμήσουμε ή δυνατόν, όλα τους.

QUEEN : "Οι αυθεντικοί Χαμαιλέοντες της Rock'n'Roll εποποιίας"

Thursday, 04 July 2019 12:25
Συντάκτης:
Published in Read Our Readers

Θεωρώ πως αυτό που καθιστά ένα συγκρότημα σπουδαίο είναι η ικανότητά και η θέλησή του να ελίσσεται σε πολλά και διάφορα είδη μουσικής

Σκέψεις & επιχειρήματα από την Μαρία Σκαμπαρδώνη

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του συγκροτήματος των Queen με το άλμπουμ τους, Hot Space.

Αν και ορθώς δε θεωρείται ο σπουδαιότερος δίσκος του συγκροτήματος, είναι αξιοθαύμαστο το πώς οι Queen ελίσσονται με ιδιαίτερη μαεστρία σε διάφορα είδη μουσικής, όπως funk/pop/jazz/disco, όπως και το γεγονός ότι μπορούν να δημιουργήσουν εξίσου υπέροχα κομμάτια σε όλα τα μουσικά είδη.

 

 

Είναι η περίφημα εποχή των ‘80’s και οι Queen έχουν αφήσει την αυστηρή ενδυμασία των ροκ συγκροτημάτων της δεκαετίας του ’70. Ο front man, Freddie Mercury, αφήνει μουστάκι με το οποίο έμελε να μείνει αθάνατος στη μνήμη των περισσότερων ανθρώπων. Αφήνουν την ενασχόληση με το ‘’αυστηρό ροκ’’ και δε διστάζουν να πειραματιστούν με το καινούργιο, να εισάγουν καινοτομίες στη μουσική τους.

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 21 Μάιου του 1982, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως το κομμάτι του δίσκου ‘’Body Language’’, έφτασε στην 25η θέση των ραδιοφωνικών εκπομπών, τη χειρότερη θέση που κατέκτησε κομμάτι τους μετά το σπουδαίο ‘’Love of my life’’, το 1979.

 

 

Οι Queen στις διαπροσωπικές τους σχέσεις την περίοδο που ηχογραφούσαν το δίσκο, βίωναν εντάσεις, έντονες προστριβές και σημαντικές διαφωνίες. Επιπροσθέτως, είχαν παρασυρθεί από την έντονη νυχτερινή ζωή του Μονάχου, την περιοχή στην οποία ηχογραφούν εκείνη την εποχή, ενώ ο Freddie επέμενε να ζει την έντονη ζωή με ξενύχτια και καταπόνηση. Ο ίδιος ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Brian May, είχε χαρακτηρίσει εκείνη την περίοδο ως ‘’μία σκοτεινή της ζωής του’’.

 

 

Μερικά από τα σπουδαιότερα κομμάτια του άλμπουμ είναι, αναμφίβολα, το "Life Is Real (Song for Lennon)", ένα τραγούδι που ο Freddie αφιέρωσε στον σπουδαίο μουσικό και την ψυχή των Beatles, John Lennon, όπως και το διάσημο ντουέτο ‘’Under Pressure’’ με τον David Bowie. Το τελευταίο κομμάτι μάλιστα, έχει δεχθεί πολλές παραλλαγές από διάφορα συγκροτήματα μέσα στις επόμενες δεκαετίες. Αξίζει να αναφερθεί επίσης και το κομμάτι ‘’Cool cat’’, ένα τραγούδι το οποίο αναδεικνύει μοναδικά την τεράστια φωνή του μεγάλου Freddie Mercury, όπως και το ‘’Las Palabras de amor’’, ένα κομμάτι που κυκλοφόρησε στα Ισπανικά και τα Αγγλικά.

Το "Hot Space" έχει βραβευθεί ως χρυσός δίσκος στην πατρίδα του συγκροτήματος, στην Αυστρία, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ στην Πολωνία έγινε πλατινένιος.

 

 

Ίσως να είναι ο πιο ‘’αδύναμος’’ δίσκος του κορυφαίου και ιδιοφυούς συγκροτήματος. Όμως, ακόμα και οι πιο μεγάλοι θαυμαστές τους, υποκλίνονται στην τόλμη ενός μεγάλου μουσικού ή συγκροτήματος το οποίο δεν επαναπαύεται στις δάφνες του και σε αυτά που ήδη γνωρίζει, αλλά επιθυμεί πάντοτε αμφισβητεί, δημιουργεί, θέλει να βαδίζει σε καινούργια μουσικά μονοπάτια. Και να το καταφέρνει και τόσο καλά…

 

 

Read 247 times

Leave a comment