TV DAZE - ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ(?)

Monday, 10 July 2017 13:35
Published in TV Daze

"ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ"

Προτείνει ο Παναγιώτης Φουρκιώτης 

Στην χώρα μας συνήθως τα λέμε “αστυνομικά” όμως ο τίτλος Crime είναι ευρύτερα διαδεδομένος στον αγγλόφωνο κόσμο και δίκαια γιατί το έγκλημα δεν είναι απαραίτητα και αστυνομική υπόθεση, όπως αμέτρητες Μις Μάρπλ αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας.

 

Όπως για παράδειγμα η εξαιρετική σειρά Ray Donovan (2013 – σήμερα) με έναν Liev Schreiber να ανδεικνύει το ταλέντο του μέσα από την περσόνα του ομώνυμου ήρωα. Δυσκολευτήκαμε πολύ να την κατατάξουμε στα Crime, αλλά καθοριστικό ρόλο στην επιλογή μας έπαιξε το βρωμόξυλο που πέφτει, καθολικοί παπάδες με τάση στην παιδεραστία, απανωτοί φόνοι, η Μαφία και ένας Jon Voight όπως είχαμε καιρό να τον δούμε. Ολοι, μα όλοι οι συμμετέχοντες δίνουν ρεσιτάλ και τα δώδεκα επεισόδια ανά σαιζόν είναι καλή αναλογία για να μην κουράζονται οι σεναριογράφοι και κατ’ επέκταση οι θεατές, οπότε ανυπομονούμε για την πέμπτη σαιζόν τώρα τον Αύγουστο.

 

Narcos (2015 – σήμερα)

Εσκασε στο Netflix ως μια σειρά με θέμα τον ναρκωέμπορα Pablo Escobar και το καρτέλ του Medellín. Μέσα από τα μάτια δύο αμερικάνων πρακτόρων που στάλθηκαν στην Κολομβία για να διαλύσουν τα καρτέλ ζωντανεύει όλο το κλίμα της εποχής και λέγονται μερικές αλήθειες πολύ δυσάρεστες για πολλές πλευρές.. Με τον θάνατο του Escobar στο τέλος της δεύτερης σαιζόν νομίζαμε ότι σήμανε και το τέλος του σήριαλ, όμως η μεγάλη επιτυχία του έφερε ανανέωση για άλλες δύο σαιζόν. Παραπάνω απ’ ότι περιμένετε και λιγότερα απ’ ότι ελπίζετε μάλλον περιγράφουν καλύτερα τη σειρά την οποία απολαύσαμε παρέα με μια παγωμένη ΟΤΙ ΘΕΛΑΜΕ! Δεν θα κάνουμε και διαφήμιση κι’ας μας έχει λειώσει ο καιρός!

 

Αντίθετα με τα δύο προηγούμενα το Bosch είναι “αστυνομικό” με τα όλα του. Ο κεντρικός ήρωας, ο Harry Bosch είναι ο noir αστυνομικός που βγήκε από το μυαλό του Michael Conolly και -μέχρι στιγμής- η πλοκή της πρώτης σαιζόν βασίζεται στην τριλογία City of Bones, Echo Park και The Concrete Blonde. Από τα ψαγμένα του είδους το Bosch γνώρισε επιτυχία κυρίως χάρις στην άψογη ηθοποιία του Titus Welliver στον ομώνυμο ρόλο και ακολούθησαν άλλες δύο εξίσου επιτυχημένες σαιζόν. Τέλη Απριλίου μάθαμε πως θα δούμε και την τέταρτη γύρω στο 2018.

 

Blacklist (2013 – σήμερα)

Μόλις τέλειωσε την τέταρτη σαιζόν του και τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η Πέμπτη. Από τις μεγάλες επιτυχίες της αμερικάνικης τηλεόρασης με έναν εξαιρετικό James Spader στον κύριο ρόλο, έφερε το διαφορετικό με έναν “κακό” ( και μερικές φορές πολύ “κακό”) χαρακτήρα να είναι ο “καλός” της υπόθεσης. Ενδιαφέρον σενάριο που δυστυχώς χάνει κυρίως λόγω της Megan Boone στον υποστηρικτικό ρόλο. Για να το θέσουμε ήπια η τύπισα είναι “παλτό” με μιάμιση έκφραση στο πρόσωπο και χωρίς ιδέα τι σημαίνει να παιζεις ένα ρόλο. Συν τοις άλλοις με τον καιρό οι σεναριογράφοι το τραβήξανε μέχρις εκεί που δεν παίρνει. Δείτε την πρώτη σαιζόν και μην ασχοληθείτε παραπέρα.

 

Lethal Weapon (2016 – σήμερα)

Γύρω στα τέλη Σεπτέμβρη περιμένουμε τη δεύτερη σαιζόν που δεν απογοήτευσε, αλλά και δεν μας εξέπληξε με τους Damon Wayans και Clayne Crawford στους ρόλους των Murtaugh και Riggs που μάθαμε από την ομώνυμη σειρά ταινιών. Ψυχαγωγική περισσότερο παρά αστυνομική σειρά.

 

True Detective (2014 – σήμερα)

Σειρά για γερά νεύρα και χωρίς πολλά φύκια, μεταξωτές κορδέλες κι’ ότι άλλο βάζει ο νούς σας. Η πρώτη σαιζόν με τους Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Tory Kittles και Michael Potts ήδη θεωρείται κλασσική, κυρίως χάρις στο σκοτεινό χαρακτήρα της και το εξαίσιο καστ. Η δεύτερη σαιζόν είναι γεμάτη δράση και δολοπλοκίες και πρωταγωνιστούν οι Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly και Vince Vaughn. Δύο σαιζόν, δύο διαφορετικά κάστ, δύο διαφορετικές ιστορίες, δύο διαφορετικά στυλ γραφής. Μην τα χάσετε.

 

Shots Fired (2017 – ?)

Σειρά με θέμα δύσκολο για mainstream αμερικάνικο κανάλι και δη το Fox. Το κίνημα black Lives Matter μέσα από δυό δολοφονίες νέων ανθρώπων, ενός λευκού και ενός μαύρου. Οι Sanaa Lathan και Stephan James παίζουν δύο ρόλους (που θα μπορούσαν να γύρουν προς το σοροπιαστό) με αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια. Βαθειά ανθρώπινο.

 

Fargo (2014 – σήμερα)

Βασισμένο στην ομώνυμη ταινία των αδελφών Κοέν η σειρά συνεχίζει το ύφος της μαύρης κωμωδίας που πρεσβεύουν και φέτος τέλειωσε την Τρίτη σαιζόν χωρίς να γνωρίζουμε αν και πότε θα δούμε τέταρτη. Μάζεψε αρκετά βραβεία και το να “ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ” ελπίζω να σας παρακινήσει.

 

Longmire (2012 – σήμερα)

Ενας φτωχός και μόνος σερίφης στο Γουαϊόμινγκ προσπαθεί να επιβάλει το νόμο. Βασισμένο στον ήρωα που δημιούργησε ο συγγραφέας Craig Johnson, έχει φτάσει τις πέντε σαιζόν και η έκτη (μάλλον η τελευταία) θα παιχτεί το φθινόπωρο. Εχει τη δράση του, τις ανθρώπινες ιστορίες του και έναν πολύ καλό Robert Taylor στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μαζί του στο ρόλο της βοηθού του η βραβευμένη για την παρουσία της στο Battlestar Galactica, Katee Sackhoff, ενώ στο ρόλο του Ινδιάνου μπάρμαν ο Lou Diamond Phillips. Ψυχαγωγική μεν, βλέπεται ευχάριστα δε.

 

 

Read 566 times

Leave a comment