SHOT FROM THE VAULT: KEITH FLINT

Tuesday, 03 March 2020 18:23
Published in Shot from the Vault

Keith Flint – The Prodigy Θέατρο Λυκαβηττού, Αθήνα, Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2004

Ε, λοιπόν, δε μοιάζει  τούτη εδώ με μια περιστροφή της Γής γύρω από τον Ήλιο, δεν είναι δυνατόν. Πότε κιόλας;;;

Κείμενο-φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν

8:10 το πρωί της Δευτέρας 2 Μαρτίου του 2019, ένας ακόμη διαπεραστικός ήχος εισερχόμενης κλήσης αναστάτωσε το αστυνομικό τμήμα του Essex της Ανατολικής Αγγλίας. Ήταν οι γείτονες του Keith Flint στο North End και ζητούσαν να εξακριβώσουν αν ο αξιολάτρευτος συγκάτοικός τους έχαιρε άκρας υγείας, αφού είχαν μέρες να τον συναντήσουν. Η επίσημη δήλωση που συγκλόνισε την Υφήλιο συντάχθηκε επιτόπου:  ο Keith Charles Flint ήταν νεκρός, ως αυτόχειρας της ανατριχιαστικής αγχόνης!... Αυθημερόν, η επίσημη ιστοσελίδα του σχήματος μαύρισε ολοσχερώς και η προγραμματισμένη περιοδεία τους ανήκε στο παρελθόν.

 

 

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε στο ναό της St. Mary’s στο Bocking αρκετά μετά, στις 29 του μήνα, και πέρα από τα μέλη της οικογένειάς του και τους συνοδοιπόρους Liam, Maxim και Leeroy, η ουρά των αμετανόητων οπαδών του ξεπερνούσε το ενάμιση μίλι!

 

 

Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση επί σκηνής έμελλε να συμβεί ένα μόλις μήνα νωρίτερα, στις 5 Φεβρουαρίου, στο “Trusts Arena” του Auckland  της Νέας Ζηλανδίας.

 

 

Εννέα φορές προλάβαμε του λόγου μας να απολαύσουμε την ηλεκτρική καταιγίδα των Prodigy στη χώρα μας. Τις πρώτες δυο κοντά-κοντά, Γενάρη του ’92 Ιούλη του ’93, ήταν επίτιμοι καλεσμένοι των μετακινούμενων parties Sunrise Zone, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τελευταία υπήρξε η συμμετοχή τους στο Rockwave Festival του 2015 στο TerraVibe της Μαλακάσας.

 

 

Κι αν σύμφωνα με τις περσινές δηλώσεις του ηγετικού Liam Howlett (μια ημέρα πριν τα 48α γενέθλιά του) «επέστρεψα στο studio να ξεγεννήσω θόρυβο… ετοιμαστείτε λοιπόν για νέες συνθέσεις των Prodigy», το πότε, αν και πώς θα έχω την τύχη να τους απαθανατίσω επί σκηνής, διαγράφεται ομιχλώδες.

 

 

Παρότι ουδέποτε υπήρξα φίλος και οπαδός της Rave εποποιίας της οποίας τούτοι οι Άγγλοι θεωρούνται Νονοί, ως πρωτεργάτες, ανέκαθεν θαύμαζα την οξύτατη έως και ιλιγγιώδη ενεργητικότητα τους στα σανίδια. Έτσι λοιπόν η μεταμοντέρνα punk φιγούρα του αείμνηστου, αεικίνητου Keith, βρέθηκε μπόλικες φορές στο κέντρο του σταυρού εστίασης του φακού μου, ιδρώνοντας να τον «παγώσω»! Ο Flint υπήρξε πολυπράγμων. Πέρα από το άσπρο δίπλα στο μαύρο του Black & White ερμηνευτικού διδύμου, υπήρξε εκλεκτός χορευτής, και την ίδια στιγμή, δεινός αναβάτης αγωνιστικών μοτοσυκλετών.

 

 

Πρώτη συνάντησή μου με το οριακά γουρλωμένο του βλέμμα, εκείνη στα πλαίσια του Rockwave Festival, και συγκεκριμένα στις 15 Ιουλίου του 1999. Από τότε, δεν έλειψα ποτέ από τις επισκέψεις τους. Και να λοιπόν εδώ εικόνες από το Θέατρο Λυκαβηττού, την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου του 2004.  

photos by Chris Kissadjekian
   
    Last modified on Tuesday, 03 March 2020 18:49

Leave a comment