"MINISTRY OF DESTRUCTION" - Οι Ministry σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Tuesday, 30 May 2017 11:50
Published in Special Guests

Οι Ministry εφορμούν στην Ελλάδα

Γράφει ο Φώτης Λαμπρόπουλος

Έφτασε η ώρα να ικανοποιηθεί ακόμη ένα συναυλιακό απωθημένο μας. Οι θρυλικοί Ministry, οι προφήτες του Industrial Metal, οι μέντορες των Rammstein με τον ιθύνων νου τους και ηγέτη, Al “Fucking” Jourgensen, έρχονται από τα μέρη μας για πρώτη φορά στην ιστορία τους για δυο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που αναμένεται να μην αφήσουν τίποτα όρθιο στο διάβα τους: 1 Ιουνίου στο Piraeus 117 Academy στην Αθήνα και 2 Ιουνίου στο Principal Club Theater στη Θεσσαλονίκη!

 

Ένα group επιδραστικό όσο λίγα στην Ιστορία και απόλυτα ταυτισμένο με ένα είδος που εκείνο σε μεγάλο βαθμό βοήθησε να υπάρξει και να μεγαλουργήσει από τα 80's μέχρι τις μέρες μας.

Εν έτη 2017 λοιπόν και με καινούριο δίσκο στα σκαριά, έφτασε και η ώρα της πατρίδας μας να δεχθεί στα εδάφη της τον Uncle Al, αυτή την larger than life μουσική περσόνα με την πολυσχιδή δράση, και να τον αφήσουμε να μεγαλουργήσει επί σκηνής Ελληνικής. Μπροστά μας θα παρελάσει η σύγχρονή Ιστορία της μουσικής. Αφήστε λοιπόν για λίγο τα τετριμμένα της καθημερινότητας και εφοδιαστείτε με μπόλικη τρέλα καθώς θα βιώσετε μια εμπειρία όσο λίγες στην ζωή σας. Όλος ο εξοπλισμός της σκηνής θα έρθει από το εξωτερικό για να ταρακουνήσει once and for all όλους εμάς που αδημονούμε για λίγο industrial καφρίλα.

 

Ο Κουβανοαμερικάνος Al Jourgensen, the undisputed chief του συγκροτήματος γεννήθηκε στην Αβάνα το 1958. Η οικογένεια του λίγο αργότερα μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και εγκαθίσταται κάπου μεταξύ Chicago και Colorado. Έχοντας δουλέψει καταρχάς ως DJ, προχωρά στη ίδρυση των Ministry to 1981. Σήμερα, στα 59 του, με μια άγρια ζωή πίσω του, δεν σταματά να είναι ανεξάντλητα παραγωγικός και να περιοδεύει διαρκώς. Επιτέλους φέτος, κάνει στάση και από τα μέρη μας.

 

Κομβικό σημείο της Ιστορίας των Ministry χωρίς αμφιβολία υπήρξε το “ΚΕΦΑΛΗ ΞΘ” ή “Psalm 69: The Way to Succeed and the way to Suck Eggs” του 1992, που είχε τρομερή απήχηση με το θρυλικό εναρκτήριο “N.W.O.” να σαρώνει κάθε φορά τα ηχεία μας τεστάροντας τα όρια τους.
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ξεκινώντας το 1983 με τον πρώτο δίσκο τους “With Sympathy,” εμφανίζονταν να παίζουν το τότε διαδεδομένο new wave. Εποχή που αργότερα ο ίδιος ο Jourgensen, ουσιαστικά αποκηρύσσει και δεν θέλει να έχει καμία απολύτως σχέση… Η αλλαγή συντελέστηκε μετά το δεύτερο album “Twitch” του 1986 και με αλλαγές στο line up του group, ηχογραφήθηκε το “The Land Of Rape and Honey” του 1988. Εδώ ο ακροατής παίρνει μια ιδέα για όλο αυτό το αντισυμβατικό υλικό που αποτελεί τη δραστική ουσία του συγκροτήματος και θα συνεχίσει την επιτυχία τους στο χώρο του underground. Αξίζει να σημειωθεί πώς ο Al δεν περιόριζε τη δημιουργικότητα του μόνο στο σε αυτό το συγκρότημα, μα και στο επίσης θρυλικό “Revolting Cocks”, όπως και μια σειρά από άλλα σημαντικά side projects.

Στα τιμημένα 90's οι Ministry πετυχαίνουν και εμπορικούς θριάμβους (αυτό που λέμε mainstream), καθώς ο δίσκος με τον Ελληνικό τίτλο “ΚΕΦΑΛΗ ΞΘ” τους έκανε ευρύτερα γνωστούς. Το ομώνυμο 'Psalm 69” είναι απλά ότι καλύτερο έχει γραφτεί σε αυτό το είδος, μακράν.

 

Οι Ministry συνεχίζουν σε αυτό το μοτίβο μέχρι τις μέρες μας, καθώς ο Jourgensen, ακούραστα παράγει και ηχογραφεί μουσική, έχοντας ξεπεράσει πολλά προσωπικά προβλήματα. Η συγκεκριμένη περιοδεία ήδη γράφει την ιστορία της και προβλέπεται ότι θα αφήσει πολλούς και πολλές στην πρωτεύουσα και τη συμπρωτεύουσα με ένα στόμα ορθάνοιχτο!...

 

Δισκογραφία

With Sympathy (1983)
Twitch (1986)
The Land Of Rape and Honey (1988)
The Mind is a Terrible Thing to Taste (1989)
Psalm 69: The Way to Succeed and the Way to Suck Eggs (ΚΕΦΑΛΗ ΞΘ) (1992)
Filth Pig (1996)
Dark Side of the Spoon (1999)
Animositisomina (2003)
Houses of the Mole (2004)
Rio Grande Blood (2006)
The Last Sucker (2007)
Relapse (2012)
From Beer to Eternity (2013)


www.ministryband.com

www.facebook.com/WeAreMinistry

Προμηθευτείτε τα εισιτήρια από το viva.gr, το τηλέφωνο 11876 και σε όλα τα καταστήματα Seven Spots, Reload,Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, athinorama.gr

Early Bird: 25 Ευρώ
Προπώληση: 28 Ευρώ
Ταμείο: 30 Ευρώ

 

Read 656 times

Leave a comment