Στην ενότητα αυτή θα παρουσιάζονται δίσκοι που για κάποιο λόγο δεν έχουν λάβει ευρεία αναγνωρισιμότητα, παρόλο που η αξία τους επιβάλλει το αντίθετο. Καλά κρυμμένα διαμάντια του σκληρού ήχου, cult και underground κυκλοφορίες, ξεχασμένοι, παραγνωρισμένοι αλλά εξαιρετικοί δίσκοι μεγάλων και γνωστών καλλιτεχνών…

HEAVENS DECAY - "The Great Void Of Mystery" (Chaos Records - 2016)

Tuesday, 08 August 2017 06:00
Συντάκτης:
Published in Underrated Gems

Δίσκος - χρονομηχανή!

Παρουσιάζει & επαινεί ο Δημήτρης Τσέλλος

Τούτο δω είναι το πιο πρόσφατο underrated gem μέχρι τώρα, για έναν και μόνο λόγο: Δεν πήρα είδηση πως κυκλοφόρησε τη χρονιά που μας πέρασε!... Επειδή όμως, όπως θα δείτε παρακάτω, οι παντελώς άγνωστοι Heavens Decay ήρθε η ώρα να γίνουν γνωστοί και να μπουν και αυτοί στο κόλπο, τη λύση έδωσε ο καπετάνιος μας. Η εντολή εδόθη: «Στα underrated gems Δημήτρη!» Για ποιο λόγο; Φυσικά γιατί το αξίζουν και με το παραπάνω! Δηλαδή τι αξίζουν, εδώ μιλάμε για σαρωτικό δίσκο, που προέρχεται από ένα λατινοαμερικάνικο τρίο με πολλά παράσημα στο πέτο και χρόνια στη πλάτη. Οι Μεξικάνοι Julio Viterbo και Oscar Clorio (ψάξτε τους τρομερούς deathsters The Chasm και Cenotaph), συναντούν τον Αμερικανό (πολίτη, στη ταυτότητα, γιατί με τέτοιο όνομα είναι Αγγλοσάξονας όσο εγώ είμαι Πυγμαίος) Nick Hernandez των εξίσου τρομερών αλλά στο χώρο του heavy - doom Stone Magnum και δημιουργούν ένα απίστευτα δυναμικό και ρωμαλέο συγκρότημα, που αν του δώσεις την ευκαιρία που ζητά θα σε αποζημιώσει με πρώτης τάξεως μουσική. Εγώ τους τη δίνω απλόχερα, αφού έχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που μου χαρίζουν μουσική ευδαιμονία και μεταλλική υπερδιέγερση!

 

Αλήθεια σας λέω πως πρόκειται για χρονομηχανή. Ξεκινά το intro και ακούς μια metal έκδοση του “Bladerunner”. Πρώτος πόντος, ξεκίνησε η συγκομιδή! Μπαίνει το πρώτο κομμάτι, “Born In Fire”, και σου έρχεται μια σφαλιάρα ολκής! Μια σφαλιάρα που εξελίσσεται σε ανελέητο και συνεχές σφυροκόπημα, όταν έρχεται η σειρά των επομένων τραγουδιών. Ακούω ΕΠΗ σαν το “Thunder Of The Guns”, του οποίου το εισαγωγικό riff θα μπορούσε να είναι το “Talisman” των Axxis (τραγουδάρα!) στο πιο επιβλητικό και αργό και το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ “Endless Fire” που κλείνει μεγαλοπρεπέστατα το άλμπουμ αυτό και εκτός του ότι μένω με το στόμα ανοικτό, σκέφτομαι τι χρειάζεται άραγε για να αποκτήσουν οι Heavens Decay το status που τους πρέπει, τουλάχιστον στην Ελλάδα που έχει να υπερηφανεύεται για το true - epic metal κοινό της.

 

Επιρροές και ήχοι; Ο παράδεισος ο ίδιος για κάποιον που δηλώνει λάτρης του κλασσικού metal, με power και επικές προεκτάσεις. Οι Iron Maiden (φυσικά) και οι Judas Priest (φυσικότατα, εποχές “Defenders…”), να κάνουν παρέα με τους Manilla Road, τους Cirith Ungol, τους Cities, τους Jag Panzer και τους Titan Force! Τραχύ metal, επικό, εμβατηριακό σε σημεία χωρίς να γίνεται παιδικό, με αντρίκια φωνή, που κάνει τους τοίχους να στάζουν λιωμένο χυτοσίδηρο και δεν με αφήνει να γράψω μια σωστή και σοβαρή κριτική σαν ενήλικας που είμαι. Πάντα ήμουν της άποψης πως η όποια κριτική - παρουσίαση ενός δίσκου θα πρέπει να περιέχει μια επαρκώς μεγάλη δόση πληροφοριών και έπειτα τη προσωπική άποψη του συντάκτη, δηλαδή αν του αρέσει ή όχι, με τη δεύτερη να μην αποτελεί και παράληψη, αν λείπει. Αυτό για να αποφεύγονται περιστατικά παραπληροφόρησης από προσωπική συμπάθεια ή απέχθεια, που θα οδηγούσαν σε λάθος τελικό συμπέρασμα.

Ε, λοιπόν, εγώ ο ίδιος αναιρώ στη περίπτωση αυτή την άποψή μου και στέλνω το μήνυμα σε όσους διάβασαν έστω τις μπάντες που αναφέρονται ως παραδείγματα και κάτι σκίρτησε μέσα τους: Σηκωθείτε από καρέκλες, πολυθρόνες, ντιβάνια, καναπέδες, γραφεία, σκαμνιά, πεζούλια και αιώρες, μπείτε στο bandcamp της μπάντας, ακούστε το δίσκο, κατεβάστε τον, αγοράστε τον, αποκτήστε τον τέλος πάντων και θα έχετε νέο κόλλημα!

https://chaos-records.bandcamp.com/album/the-great-void-of-mystery

 

Album:

The Great Void Of Mystery

Track List:

1. Intro
2. Born In Fire
3. Where The Ravens Fly Free
4. Thunder Of The Guns
5. Ritual Site
6. Witches Pray
7. Reaper In Wait
8. The Exile
9. Endless Fire

Line Up:

Nick Hernandez - Φωνητικά
Oscar Clorio - Τύμπανα
Julio Viterbo - Κιθάρες, μπάσο

Year:

2016

 

 

 

Read 490 times

Leave a comment