Ο σπουδαίος Ryan Roxie, κιθαρίστας του θρύλου Alice Cooper, επιστρέφει στην Ελλάδα, για μία μεγαλειώδη συναυλία, αφιερωμένη στο υλικό και την καριέρα του Αμερικανού rock τιτάνα.

Μεταδίδει ο Χρήστος Κισατζεκιάν

Ναι. Εικοσιένα χρόνια κιόλας από τον θάνατο του Chuck Schuldiner. Θα μπορούσε να το πει κανείς "εσύ που ήσουν όταν το έμαθες" γεγονός για τους οπαδούς του Metal και όχι μόνο. Όλοι ήξεραν ότι βασανιζόταν από την μάχη με την επάρατη νόσο, οι συναυλίες στήριξης, τα φιλανθρωπικά events, νέος άνθρωπος, θα το παλέψει, θα δώσει την μάχη του. Σχεδόν ένιωθες ότι μιλούσες για έναν δικό σου άνθρωπο εξάλλου. Ήταν ο Chuck ρε φίλε.

Προτρέπει ο Χρήστος Αναστόπουλος

Φαντάζομαι ότι θα περιμένατε οποιονδήποτε άλλον από τους συντάκτες των Rock'n'Roll Monuments να κάνει αυτό το άρθρο; Οι New Model Army ήταν κάτι που ανακάλυψα από εκείνες τις εποχές που οι άνθρωποι πήγαιναν να περάσουν καλά την ώρα τους σε κάτι μαγαζιά που τα λέγανε δισκάδικα. Είχα μπει σε ένα δισκάδικο της επαρχίας στην αλλαγή του millennium. Κάπου στις προσφορές στα “rock” είχε τρία CD New Model Army (λόγω EMI βεβαίως βεβαίως…): "Thunder and consolation", "The ghost of Cain", "No rest for the wicked". Θυμάμαι ακόμα το σχόλιο του συμφοιτητή μου που είχαμε πάει να χαζολογήσουμε μαζί: “Μόνο Sepultura η διασκευή από το "The Hunt" ρε” “ναι και SkyClad το "Master Race", ξέρω”. Τα τσίμπησα όλα…

Προτρέπει ο Χρήστος Αναστόπουλος

ASPHYX: European Death Metal Rules!

Συντάκτης: Special Guest
in News
on 02 November 2022

Οι Asphyx (έτσι για να ξεκινήσουμε γραφικά  το κειμενάκι αυτό) αποτελούν την ευρωπαϊκή death metal ιστορία, δεν είναι απλά μέρος της. Είναι από τις μπάντες που μαζί με άλλα μεγαθήρια της ευρωπαϊκής σκηνής δημιούργησαν τον χαρακτηριστικό ήχο του ιδιώματος στην «από δω μεριά». Φαντάζομαι ότι οι «παλιοί» θα θυμούνται καλά το σοκ που είχε προκαλέσει η κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ τους, Τhe Rack, τόσο για το πόσο βαρύ (κυριολεκτικά heavy!) ακουγόταν, όσο και για τον χαρακτηριστικό μπουλντοζάτο ήχο του.

Προτρέπει ο Πάνος Φαρόπουλος

Έχοντας ήδη συμπληρώσει τριάντα χρόνια ύπαρξης, ο Stuart Staples δηλώνει περήφανος για τα συνειδητά μουσικά «λάθη» του παρελθόντος, χάρη στα οποία, τόσο ο ίδιος προσωπικά, όσο και οι Tindersticks, δε μοιάζουν καθόλου με νοσταλγούς του παρελθόντος, αλλά διεκδικούν τη θέση που τους ανήκει στο παρόν.

Διαδίδει ο Τάκης Κρεμμυδιώτης

Γράψε λίγα λόγια για τον Ronnie James Dio για να προλογίσεις το φιλμ στο Gimme Shelter Festival. Εύκολο θέμα σωστά? Θα βάλουμε ένα ποτήρι κρασί, λίγο Rainbow, λίγο Sabbath λίγο το ένα λίγο το άλλο…και...θα τρέξουν οι δημιουργικοί χυμοί της Μούσας.

Φόρος τιμής από τον Χρήστο Αναστόπουλο