KALANDRA - With You (Unplugged) – (By Norse Music/2021)

Saturday, 06 November 2021 16:14

Αιθέριες μελωδίες σε ακατέργαστα και απόκοσμα μουσικά τοπία.

Γράφει η Ελένη Λιβεράκου Eriksson 


Ακριβώς ένα χρόνο πριν, συντάκτης μας στο Rock N Roll Monuments παρουσίασε το άλμπουμ των Νορβηγών KALANDRA - The Line, και αν μη τι άλλο το τρίο από τον παγωμένο βορρά καταφέρνει μόνο να μας ζεστάνει με τα τραγούδια του.
Τόσο η μουσική που είναι ένα μείγμα alternative pop, dream pop, rock με στοιχεία folk. Έχουν αυτό το όμορφο, γλυκό στυλ που ό,τι και να τραγουδούν σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα, ονειρικά, αισιόδοξα. Θα ήθελα πολύ να δω συνεργασία με τον επίσης Νορβηγό τραγουδιστή και συνθέτη Petter Carlsen.
Εσείς δε που ακούτε Aurora, Eivør, Röyksopp, Goldfrapp και Björk καλά θα κάνετε να τους δώσετε την προσοχή σας.
 
 
Φθινόπωρο στο έτος που τρέχει προς την έξοδο του, οι KALANDRA εμφανίζονται ξανά με μια κυκλοφορία 2 κομματιών.
Το With You (Unplugged) που είναι στα Αγγλικά και είναι απλά ένα υπέροχο dreamy κομμάτι (ακουστική εκτέλεση τού With You που βρίσκεται στο ντεμπούτο άλμπουμ τους, The Line) που ο στόχος του είναι να μας δώσει το μήνυμα τής αναγκαιότητας του να στεκόμαστε δίπλα στον άλλον στις όποιες δυσκολίες τής ζωής.
Η φωνή τής Katrine Stenbekk είναι μια μαγεία πραγματικά και η συνοδεία των Jogeir Daae Mæland και Florian Bernhard Døderlein Winter σε κιθάρα και πλήκτρα το απόλυτο μουσικό δέσιμο. Επίσης η συμβολή των Claudia Stepien, Sophia Cabo και Ingjerd Forbord στα έγχορδα είναι αξιοθαύμαστη.
 
Το Ensom (Unplugged) από την άλλη, είναι στη μητρική τους γλώσσα, τα Νορβηγικά. Ensom σημαίνει μοναχικός, (και αυτό βρίσκεται στο The Line). Και παρόλο που το κομμάτι γράφτηκε πριν την αναγκαστική μοναχικότητα τής πανδημίας, ήρθε και ταίριαξε απόλυτα στα δρώμενα τής εποχής. Η Katrine Stenbekk εδώ τραγουδά για την μοναχικότητα που μας τυλίγει είτε είμαστε ανάμεσα σε πολλούς ή αφημένοι στις δικές μας σκέψεις, στον δικό μας κόσμο.
 
Πραγματικά αξίζει να δείτε και ακούσετε και τα δυο αυτά κομμάτια (μα και φυσικά το ντεμπούτο τους άλμπουμ) και να νιώσετε την καλλιτεχνική κι αρτίστικη άποψη τους.
 
Kalandra - With You (Unplugged)
Kalandra - Ensom (Unplugged)
 
 
Read 328 times